hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Menekşe'den Önce" Sivas katliamı

    Menekşeden Önce Sivas katliamı
    expand

    Sivas katliamını bir çocuğun gözünden anlatan "Menekşe'den Önce" belgeselinin özel gösterimi Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

    Yönetmenliğini ODA TV davasından tutuklu gazeteci Soner Yalçın'ın, müziklerini Fazıl Say'ın yaptığı belgeselin özel gösterimine siyaset, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

    Soner Yalçın'ın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mektubu, aynı davada yargılanan ve kısa bir süre önce tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız okudu.

    Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden şair Metin Altıok'ın kızı Zeynep Altıok da, belgeselin toplumsal bellek oluşturmak adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek, yönetmeni Soner Yalçın'a teşekkür etti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Soner Yalçın'ın zor koşullara rağmen bir aydın sorumluluğuyla bu belgeseli yaptığını belirterek, tüm aydınları cesur olmaya çağırdı.

    "Aydın okumak, yazmak demek değildir. Aydın, toplumun en olumsuz koşullarda yaşadığı dönemde, toplumun sesi ve sözü olmak zorundadır" diyen Kılıçdaroğlu, partisinin bu uğurda bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow