hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ataman'ın yerine Barış Pirhasan

    Atamanın yerine Barış Pirhasan
    expand

    49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri üyeliğini usta yönetmen Barış Pirhasan'ın yapacağı bildirildi.

    Festivalin jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın seçilmesi polemik yaratmış, Levent Kırca, "Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı" diyerek jüriden çekildiğini açıklamıştı.

    Kırca'nın ardından yönetmen Kutluğ Ataman da jüri üyeliğinden çekilmiş, ancak bu kararın Avşar'la bir ilgisi olmadığını belirtmişti.

    Bu iki ismin yerine kimin jüriye dahil olacağı merak ediliyordu.

    Jüriye ilk katılan isim yönetmen Barış Pirhasan oldu.

    Pirhasan, yaptığı açıklamada, Altın Portakal jürisinde yer almanın kendisi için onur verici olduğunu bildirdi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın (AKSAV) ortaklaşa düzenlediği 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

    Barış Pirhasan
    kimdir?

    Ünlü yazar Vedat Türkali'nin oğlu Barış Pirhasan, sinemaya 1983 yılında senaryosunu yazdığı bilim kurgu filmi "Badi" ile başladı.

    1985-1990 yıllarında Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı "Adı Vasfiye", "Aaahh Belinda", "Değirmen", "Asiye Nasıl Kurtulur", "Kadının Adı Yok" ve "Bekle Dedim Gölgeye" adlı filmlerin senaryosunda imzası bulunan Pirhasan, senaryosu ve yönetmenliği kendisine ait "Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal" filminin yapımcılığını da üstlendi.

    "Usta Beni Öldürsene" filminin senaryosuyla 1997 yılında yapılan 34. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Senaryo", 2001 yılında "O da Beni Seviyor" filmiyle 38. Altın Portakal Film Festivali'nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Pirhasan, "Usta Beni Öldürsene" filmiyle ayrıca 1998 yılında Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerinin sahibi oldu.

    Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Barış Pirhasan'ın Ekim 1985'te yayımlanan "Tarih Kötüdür" ve Ağustos 1995'te yayımlanan "Babam Benden Hiçbir Şey Anlamıyor" adlı iki şiir kitabı da bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow