hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sigarada yeni eylem planı

    Sigarada yeni eylem planı
    expand

    Sigara ile mücadelede yeni eylem planı ve yasa hazırlanıyor. Buna göre resimli uyarılar biraz daha büyütülmüş biçimde paketlerin üzerinde olacak ve herhangi bir sigara markasının, sigara dışında başka bir üründe de kullanılması önlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara ile mücadelede çok iyi bir noktaya geldiklerini belirterek, "Başlangıçtaki eylem planımızın aşağı yukarı sonuna geldik. Yeni bir eylem planı hazırlıyoruz"
    dedi.

    Akdağ, Rixos Otel'de 4207 Sayılı "Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun"un kabul edilmesinin 4. yılı dolayısıyla düzenlenen tütün toplantısı ve sigarayla mücadelede emeği geçenlere ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu mücadelede çok iyi bir noktaya gelinmesine karşın yapılacakların daha bitmediğini vurguladı. Akdağ, yürütülen stratejiler açısından Türkiye'nin dünyanın en başarılı ülkeler arasına girdiğini söyledi. Akdağ, "Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarında 4. sıraya oturduk" dedi. Yürütülen çalışmalar sonucunda sadece 2010 yılında 2 milyon 200 bin vatandaşın sigarayı bıraktığına dikkati çeken Akdağ, "Bu durum, hakikaten ülkemiz adına, geleceğimiz adına mutluluk verici bir tablonun göstergesidir" diye konuştu.

    "Yeni bir yasa tasarısı hazırlıyoruz"

    Akdağ, son iki yıldır sigaranın zararlarını vurgulamak için paketlerin üzerinde resimli uyarılar olduğunu anımsatarak, "Bu resimli uyarıların biraz daha büyütülmüş biçimde paketlerin üzerinde olması için yeni bir yasa tasarısı hazırlıyoruz. Ayrıca, herhangi bir sigara markasının, sigara dışında başka bir
    üründe de kullanılmasını önlemek için bu yasa tasarısı üzerinde çalışıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow