hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uğur Acar ile Atilla Kavdır ilk kez buluştu

    Uğur Acar ile Atilla Kavdır ilk kez buluştu
    expand

    Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır, hastane bahçesinde ilk kez bir araya gelirken, birbirlerine "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan tarafından 66 gün önce ameliyat edilen Uğur Acar ile Atilla Kavdır, ameliyatlar ardından ilk kez bir araya geldi.

    Geçen cumartesi günü taburcu edilen Uğur Acar, Atilla Kavdır'a "Geçmiş olsun" dileğinde bulunup sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

    Atilla Kavdır da Uğur Acar'a "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

    Birbirlerine çok yaklaşmayan Uğur ve Atilla, yaklaşık 10 dakika sohbet etti.

    İlaç ve yemek vaktinin yaklaşması üzerine yakınları tarafından odasına çıkartılan Atilla Kavdır, farklı insanlarla görüşmenin, sohbet etmenin kendisini daha da motive ettiğini hayata sıkı sıkı sarıldığını söyledi.

    Kavdır, bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini, eskiden olduğu gibi kendi başına dolaşacağı günlerin özlemini çektiğini, sabrederek o günleri yeniden yaşayacağını söyledi.

    "Parmaklarımı hissedemiyorum"

    Bu arada Atilla Kavdır, babası İbrahim ve annesi Ayşe Kavdır ile de bahçede gezinti yaptı. Kendisi için özel dizayn edilen tekerlekli sandalye ile bir süre bahçede dolaşan Atilla Kavdır, hastanede kalmaktan sıkıldığını anlattı.

    Kavdır, "65 gündür buradayım, sıkıldım artık, taburcu olmak istiyorum" dedi.

    Kollarını dirseklerinden hissetmeye başladığını ancak, parmaklarını tam olarak hissedemediğini söyleyen Atilla Kavdır, "Yavaş yavaş kollarımda his var. Tırnaklarım uzuyor, ama hiç kesmedim" diye konuştu.

    Anne Ayşe Kavdır güzel günlerin kendilerini beklediğini söylerken, baba İbrahim Kavdır ise Atilla'nın fizik tedavisinin devam ettiğini belirtti.

    İlk çift kol nakli yapılan Topal moral oldu

    Öte yandan, Kavdır'ın yakınları Uğur Acar'a yönelik, "İnşallah her ikinizde taburcu olduğunuzda birlikte mevlit okutup sizi yeniden bir araya getiririz" dileğinde bulundu.

    Geçen hafta Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal'ın da Atilla Kavdır'ı odasında ziyaret ettiğini belirten yakınları, bu ziyaretin ardından Atilla'nın moral ve motivasyonunun daha da yükseldiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow