hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köpeğinizi çok sık yıkamayın

    Köpeğinizi çok sık yıkamayın
    expand

    Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gaffar Aktoz, köpeklerin çok sık yıkanmaması gerektiğini söyleyip, hayvanseverleri uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zorunlu olmadıkça köpeklerin en az 3 hafta aralıklarla yıkanmasını öneren Gaffar Aktoz, çok sık yıkanan köpeklerin derilerinde kuruma ve çatlaklar oluştuğunu, tüylerinin matlaştığını, mantar, uyuz, deri enfeksiyonları oluşabileceğini ve kene gibi zararlıların görülebileceğini belirtti. Evlerinde köpek besleyenlere seslenen Aktoz,

    "Köpeklerin derilerinde dışarıdan gelebilecek birçok hastalığa engel olmak için yağ tabakaları vardır. Bu yağ tabakaları koruyucudur. Köpeğinizi çok sık yıkar ve bu koruyucu yağ tabakasını ortadan kaldırırsanız, hastalıklara açık hale getirirsiniz" dedi.

    Baş bölgesi yıkanmamalı

    Köpeklerini her gün, 2 günde bir, 3 günde bir veya 5 günde bir yıkayanların yanlış yaptığını anlatan Aktoz, şöyle konuştu:

    "Köpekler zorunlu olarak temizlik amacıyla yıkanacaksa da herhangi bir sabunla veya şampuanla değil, bebek şampuanı veya köpek şampuanlarıyla yıkanmalı. Şampuan seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Çünkü diğer malzemeler asidik özellikleriyle köpeğin derisine zarar verir. Köpeklerin baş bölgesi mümkünse yıkanmamalı, göz ve kulaklarına su kaçırılmamalıdır."

    Gaffar Aktoz, ayrıca, yıkanan köpeklerin çok iyi kurulanması gerektiğini, iyi kurutma işlemi yapılmazsa köpeklerin deri ve kırışıklarının arasında mikrop ve bakretilerin kolay üreyebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow