İndex

Sperm sayısı azalıyor

Sperm sayısı azalıyor

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü ve Acıbadem Maslak Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Bülent Tıraş, "Böyle giderse bundan 20 sene sonra erkeklerin sperm sayısı bugün kısırlık değerleri olarak kabul edilen değerlere kadar inebilir" dedi.

Acıbadem Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği'nin desteği ile gerçekleştirilen "Acıbadem İnfertilite Günleri" İstanbul'da başladı.

Erkek ve kadına ait üreme sorunları ve güncel çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen tüp bebek uzmanları bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Tıraş, "sağlıklı sperm seçimi" ile ilgili gelişmelerin heyecan verici olduğunu söyledi. Tıraş, "çift kırılım" yöntemi uygulaması ile sağlıklı spermlerin mikroskop altında daha parlak görünerek diğer spermlerden ayrıldığını belirtti.

Bu yöntemle DNA hasarı taşıyan sperm enjeksiyonunun önüne geçilebileceğini anlatan Tıraş, yine "çift kırılım yöntemi" sayesinde tüp bebek gebelik ve canlı doğum sonuçlarının da arttığını vurguladı.

Prof. Dr. Tıraş, 20 sene önce tüm dünyada erkeklerin ortalama sperm sayısının 100 milyon olduğunu ancak şu anda bu sayının 60 milyona kadar indiğini dile getirerek, "Böyle giderse bundan 20 sene sonra erkeklerin sperm sayısı bugün kısırlık değerleri olarak kabul edilen değerlere kadar inebilir" dedi.

Bunun nedeninin tam olarak bilinmediğine dikkati çeken Tıraş, genel olarak tüm dünyada sperm sayısının azaldığının gözlendiğini kaydetti. Alkol ve sigara kullanımı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve elektronik ortamlarda uzun süre bulunmanın da sperm sayısı ve kalitesini bozabileceğini belirten Tıraş, baba adaylarını bu durumlara karşı dikkat etmeleri konusunda uyardı.



Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi kuşsunuz?
Kış tatili için nereyi tercih edersiniz?





Devam