hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diş fırçaları tatile girmesin

    Diş fırçaları tatile girmesin
    expand

    Uzmanlar, okulların kapanmasıyla çocukların diş fırçalamayı bırakmaması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaz tatilinin başlaması ile evdeki düzen ve alışkanlıklar da değişiyor. Her sabah düzenli yapılan diş fırçalamaları yaz aylarında ihmal edilip, çürüğe neden olan gıda tüketimi artıyor. Yaz tatili evdeki düzenle birlikte birçok alışkanlığı da değiştirebiliyor ki bunların başında diş fırçalama geliyor.

    Her gün aynı saatte kalkıp kahvaltısını yaptıktan sonra dişlerini fırçalayarak okula giden çocuk, tatilde ya bu alışkanlığını bozuyor ya da tamamen ortadan kaldırıyor. Geç saatte uyanıp, uzun süren kahvaltı sonrasında oyuna ya da televizyona dalarak diş fırçalama ihmal edilebiliyor. Bu ihmalin devam etmesi de çocuklarda çürük diş oluşumuna  zemin hazırlayabiliyor.

    Doç. Dr. Şule Çıldır, en önemli diş fırçalama zamanının kahvaltı sonrasında olduğuna dikkat çekerek, “Kahvaltı sonrasında dişler fırçalanmadığında, tüketilen bal, pekmez, reçel, çikolatalı süt gibi çürük yapıcı gıdalar tüm gün diş yüzeyinde kalabiliyor ve bu nedenle de dişlerde çürük gelişimi riski de artıyor” diye konuştu.

    En etkili diş koruma yöntemi düzenli fırçalama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çıldır, çürüğe neden olan gıda tüketiminin fazlalaştığı bu aylarda “Çürükten Koruyucu Uygulamalar” ile çocuğun dişlerinin koruma altına alınabileceğine dikkat çekiyor:

    “Yapılan araştırmalara göre; çocuklarda çürük sıklığının, özellikle karışık dişlenme döneminde (7-12 yaş arası) yüzde 90’lara ulaştığı görülüyor. Bu nedenle, çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını ve en önemlisi genel sağlığını da koruyabilmek için çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması öneriliyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow