hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayak ağrılarına topuk çorabı

    Ayak ağrılarına topuk çorabı
    expand

    Ayak sağlığı için dünyada bir ilk olan gündelik çorap içerisinde tabanlık teknolojisi ''Heeltex'' Türkiye'de.

    Özel tabanlığıyla Dünya’nın ilk darbe emici çorabı olup medikal ve tekstili birleştirerek, ayaklara sağlık ve rahatlığı getirmeyi amaçlayan çorap ''Heeltex'' adı altında artık Türkiye'de de satışa sunuluyor.

    Bu çorap, her türlü ayakkabı içinde ya da sadece çorap olarak kullanıldığında ayaktaki rahatsızlıkları düzeltmeyi hedefliyor. ''Heeltex'' anne adaylarına, sporculara, hacılara, kösele ve topuk dikeni olanlara özel üretim yapıyor.

    Neden topuk?

    En temel aktivitelerinden olan yürüyüş esnasında bedenin ilk temas ettiği kısım, vücut ağırlığının 2-3 katı basıncı taşıyan topuk ve ayaktır. Yürüyüşler ve uzun süre ayakta durmak gibi aktiviteler öncelikle topuk bölgesinde ağrılara sebep oluyor.

    Ayrıca ayaklarıda bulunan damarların büyük çoğunluğu kılcal damarlardan oluşmakta ve normalden daha küçük olan bu damarlar ayaklarımıza yeterli miktarda kan götürmekle görevlidir.

    Çeşitli sebeplerden dolayı ayaklar sürekli stres altında kalıyor. Bu sebepler doğuştan gelen herhangi bir hastalığın olmadığı varsayıldığında, spor ya da yürüyüş gibi yapılan çeşitli aktiviteler, mesleki koşullar, ayakkabılar, aşırı kilo, uzun süre ayakta kalmak olarak sıralanıyor.

    Bütün bu koşullar göz önüne alındığında ise, en yoğun olarak görülen ayak ağrısının topukta oluştuğu ve ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow