hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suya sabuna dokunun

    Suya sabuna dokunun
    expand

    Okulların açılması ile birlikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için hijyenin önemine dikkat çeken Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği (KTSD) Başkanı Ahmet Pura çocuklara el yıkama alışkanlığının mutlaka kazandırılması gerektiğini belirtti.

    21 Eylül 2012, İstanbul-  Okulların açılması ile birlikte çocuklarda sık görülen bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıklarının yayılmasını önlemek amacıyla hijyen konusuna dikkat çeken KTSD Başkanı Ahmet Pura, çocuklara mutlaka el yıkama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti.

    Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde hijyenin çok önemli bir faktör olduğunu ifade eden Pura sözlerine şöyle devam etti; “Bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklarımızın bilinçlenmesi ve bu hastalıklardan korunmasının en temel yolu el temizliği alışkanlığının kazandırılmasıdır. Bu konuda tüm ailelere ve öğretmenlere çok iş düşüyor. Veliler ve öğretmenlerin çocuklara okuma yazma öğretmeden önce mutlaka el temizliği ve kişisel bakım konusunda eğitim vermeleri gerekir” dedi.

    2010 yılında KTSD olarak Sağlık Bakanlığı ile birlikte “Suya Sabuna Dokunun” projesini hayata geçirdiklerini ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok büyük başarılar elde ettiklerini hatırlatan Pura sözlerine şöyle devam etti:

    “Özellikle Türkiye’de birçok enfeksiyon hastalığının önlenmesinde, ortak yaşam alanlarının hijyenik temizliği ve doğru el yıkama alışkanlığı gibi basit kişisel önlemler, yaşamsal değere sahiptir. Daha sağlıklı bireyler yetiştirmek için çocuklara küçük yaşlardan itibaren düzenli hijyen alışkanlığını mutlaka kazandırmak gerekiyor.

    Sadece düzenli olarak el yıkamak bile, solunum yolları enfeksiyonuna yakalanma riskimizi yaklaşık yüzde 23 oranında azaltıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı bir araştırmaya göre ise dünyada 5 çocuktan 4’ü aşılı, ancak ortalamada 1’inde bile el yıkama alışkanlığı bulunmamaktadır.

    Özellikle okullar genelinde böyle bir eğitimin devam etmesi çok önemlidir”dedi. Pura, sağlıklı ve bilinçli nesiller için “suya sabuna dokunan” bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

    KTSD hakkında

    Kozmetik ve Temizlik Sanayicileri Derneği (KTSD), ‘90’lı yıllardan bu yana, temizlik ve kişisel bakım sektörlerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek için faaliyet gösteren iki farklı sivil toplum örgütünün birleşmesiyle , 2010 yılında İstanbul’da kurulmuştur.

    Temizlik ve kişisel bakım sektörlerinde üretici ve ithalatçı firmaların birliğini ve geniş kapsamlı temsilini sağlayan KTSD’nin öncelikli hedefi, ülkede ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, temsil ettiği sektörlerin gelişimine destek olmaktır.

    KTSD, temizlik ve kişisel bakım alanında ülkeye ve topluma fayda sağlayacak bilimsel temelli projeleri hayata geçirerek, Türkiye’nin bu alanlarda Avrupa standartlarında bir ülke olarak konumlanmasını sağlamayı, önde gelen sorumluluklarından biri olarak kabul etmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow