hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    9 Temmuz 2017 Gündem Özel'in özeti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu ve CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına Psikiyatri Uzmanları Prof. Kültegin Ögel ve Yrd. Doç. Dr. Elif Mutlu, Endokrin Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, Nörolog Prof. Dr. Zerrin Pelin konuk oldu. Programda tüm bağımlılıkların kimyası masaya yatırıldı. Sebepleri ve hayata etkileri konuşuldu. Bağımlılıklardan kurtulma yolları tartışıldı. İşte 7 dakikada Gündem Özel'in özeti...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Programdan öne çıkan başlıklar şöyle:

    Damcı: Kendimizi önemsiz ve eksik hissediyoruz

    Endokronoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, insanların kendilerini önemsiz ve eksik hissettiğini belirtti. Damcı, "Postmodern insan bir anlam arayışı içinde. Anlamımız eksik bence. Kendimize verdiğimiz anlam eksik. Günümüz yaşamında büyük sistemler içerisinde çalışıyoruz. Büyük aidiyetler içerisinde yaşıyoruz. Bunlar içinde kendimizi küçük ve önemsiz hissediyoruz. Bu bizi genel anlamda mutsuzluğa itiyor" dedi.

    Pelin: Haz alma duygumuz olmasa insan olmayız

    Nörolog Prof. Dr. Zerrin Pelin, insanın ödüllenmek ve onun karşılığında haz almayı sevdiğini belirtti. Pelin, "Haz alma duygumuz olmasa insan olmayız. İnsanoğlu ödüllenmeyi ve onun karşılığında haz almayı seviyor. Gelişmiş toplumlarda bu biraz daha boyut değiştirmiş vaziyette sadece. Sadece başarı odaklı çalışan bir çok insan var. Bu başarı odaklı çalışma işi, insanların sürekli yükselmek istemesini sağlayan ve haz almalarını sağlayan bir süreç" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ögel: Oyun bağımlılığı çok ciddi bir rahatsızlık

    Psikiyatrist Prof. Dr. Kültegin Ögel, oyun bağımlılığının, aynı diğer uyuşturucu madde bağımlılıkları gibi çok ciddi bir risk teşkil ettiğini belirtti. Ögel, "Oyun bağımlıları için bazı koltuklar var. Koltukta uyuyor ve tekrar oynamaya devam ediyor. İdrarını yapması için bir sistemleri var ve hiç yerinden kalkmıyor" dedi.

    Ögel: İnsan zihninde yarattığı kişiye aşık olur

    Psikiyatrist Prof. Dr. Kültegin Ögel, insanın aslında kendi zihninde yarattığı kişiye aşık olduğunu belirtti. Ögel, "Sevgi ya da aşk patolojik bir durum değildir. Fakat patolojik aşk dediğimiz o tutkulu bağlılık hali, aslında gerçeklik halinin dışında bir durumdur. Bu halde baktığınızda, diğer bağımlılıklardan çok farklı olduğunu bize göstermiyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow