hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Cup'ta 12 Dev Adam şampiyon

    İstanbul Cupta 12 Dev Adam şampiyon
    expand

    Basketbolda adidas İstanbul Cup 2012 final mücadelesinde Türkiye, Almanya'yı 71-67 yenerek şampiyon oldu.

    Maçın ilk dakikalarında büyük çekişme yaşandı ve 5. dakika 8-8 beraberlikle geçildi. A Milli Takım, Jagla, Pleiss ve Ohlbrecht gibi uzunlar karşısında pota altında sayı üretmekte zorlandı. 8. dakika 13-8 Alman Milli Takımı'nın üstünlüğüyle geçilirken, İzzet ve Şafak ile dengeyi kuran milliler, 9. dakikada 14-13 öne geçti. Ancak Almanya, maçın ilk çeyreğini 15-14 üstün tamamladı.

    Karşılaşmanın 2. periyotunun başlarında Semih ile pota altında etkili olmaya başlayan Türkiye, 14. dakika içinde 20-17 öne geçmesine rağmen yine skor üretmekte zorlandı. Alman Milli Takımı, Jagla'nın üçlükleriyle tekrar skor üstünlüğünü aldı ve soyunma odasına 29-26 önde gitti.

    Türkiye, ikinci yarıya savunmada istekli başladı. Rakibine potayı kapatan milliler, 3 dakikada 9-0'lık seri yakaladı ve 23. dakikayı 35-29 önde geçti. Almanya, alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalıştıysa da Semih, Serhat ve İlkan ile etkili olan A Milli Takım, 3. periyot sonunda 13 sayılık üstünlük (50-37) yakaladı.

    Almanya, Türkiye'nin deneyimli oyuncularının kenarda olduğu dakikalarda rahat skor üretti. 3 dakikada 10-2'lik seri yakalayan Alman Milli Takımı, Pleiss'in üçlüğüyle de 37. dakikada skorda dengeyi yakaladı (59-59). Ancak A Mili Takım, pota altında bir kez daha Semih ile etkili oldu ve son dakikaya 66-64 önde girdi. Türkiye, karşılaşmayı da 71-67 kazanarak, adidas İstanbul Cup 2012'nin şampiyonu oldu.

    -Semih Erden MVP oldu-

    Final maçında 29 sayı, 7 ribauntla oynayan Semih Erden, adidas İstanbul Cup 2012'de en değerli oyuncu (MVP) seçildi. Milli oyuncuya ödülünü, adidas Zone Sportif Pazarlama Müdürü Caner Uluğ verdi.



    Bu arada, turnuvada şampiyon olan A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Kerem Gönlüm, kupayı Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler'den aldı.
    Necati Güler, ayrıca turnuvanın ikincisi Almanya'nın ödülünü de kaptan Heiko Schaffartzik'e verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow