hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgay Demirel yeniden seçildi

    Turgay Demirel yeniden seçildi
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olağan genel kurulunda, Turgay Demirel yeniden başkanlığa seçildi. Turgay Demirel 105 oy alırken, Ali Doğan 67 oyda kaldı.

    Rixos Otel'de gerçekleştirilen genel kurul öncesi başkan adayları Turgay Demirel ve Ali Doğan, otelin lobisinde delegeleri karşıladılar. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da kulüplerinin delegeleriyle birlikte genel kurula katıldı. Kongrenin yapıldığı salona birlikte giren Aziz Yıldırım ve Fikret Orman, kongreyi de yan yana oturarak takip etti.

    Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan kurulu seçimiyle başladı. Yapılan açık oylamada Divan Başkanlığına Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu, yardımcılığa Mesut Urgancılar, üyeliklere de Murat Tümer ve Mehmet Doymuş seçildi.

    TBF'nin Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurulu'nda federasyon başkanı Turgay Demirel'in açılış konuşmasının ardından ana statüdeki değişiklikle ilgili oylamaya geçildi.

    Aziz Yıldırım: "Federasyon özerk mi?"

    Oylama öncesi söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, değişiklikle ilgili kendilerinin bilgilendirilmediğini söyledi.

    Bilgilendirme belgelerinin federasyon tarafından dağıtılan çantaların içinde bulunduğunu kaydeden Yıldırım, "İçeride çanta dağıtıyorlar onun içine koymuşlar, onun içinde veriyorlar. Daha önce bize gönderilmesi lazımdı" diye konuştu.

    "Biz buranın delegesiysek, bunu görmemiz, okumamız ve düşüncelerimizi söylememiz lazım" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

    "Bu federasyon özerk midir, değil midir? Önce bu soruya cevap verilmesi gerekiyor. Eğer özerk bir federasyonsa devletin delegeleninin bu listelerde olmaması lazım. Eğer federasyonu yine devlet eliyle yöneteceksek o zaman bu toplantılara da gerek yok. Bugün bu seçime de gerek yok. Onun için bunların önce bize gönderilmesi gerekir. Bizlerin burada kendi fikir ve düşüncelerimizi beyan etmemiz gerekir. Çanta içinde hediye edildi. Ben çantayı almadım."

    Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından divan başkanı Prof.Dr. Erdal Poyrazoğlu, değişiklikle ilgili oylamanın yapıldığını ve kabul edildiğini söyledi.

    Bunun üzerine Yıldırım, oylamanın usulsüz yapıldığını öne sürerek yeniden yapılmasını talep etti.

    İkili arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından yeniden yapılan oylama sonucu değişiklik oy çokluğuyla kabul edildi.

    Genel kurula TBF Başkanı Turgay Demirel'in faaliyet raporunu okumasıyla devam ediliyor.

    Ali Doğan: "Yangından mal kaçırır gibi..."

    Başkan adayı Doğan, TBF'nin Rixos Otel'de gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kongrenin Türk basketboluna hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

    Dünden beri bazı delegelerin, "sizi hiç göremedik bizimle sadece telefonda görüştünüz" şeklinde sitemleriyle karşılaştığını belirten Doğan, "Ben birçok seçime girdim ama hayatımda böyle yangından mal kaçırır gibi bir süreç görmedim" diye konuştu.

    Doğan, seçim takviminin çok kısa olmasından dolayı, birçok delege ile görüşme imkanı sağlayamadığını ifade etti.

    Popülizmin olduğu yerde hiç bir iyi netice olmasının mümkün olmadığının altını çizen Doğan, şöyle devam etti:

    "Sakalı kaptırırsınız. Bundan istifade eden kulüplere de fayda olmaz. Ben böyle bir popilizm görmedim. Seçim arifesinde yapılan popülizm centilmenliğe hiç yakışmadı. Konuşmalarımda sportif konulara girmek istemedim. Kimse etkilenmesin dedim ama sonradan salvolar başladı. 'Ali Doğan basketboldan anlamaz' dediler. Basketboldan da az çok anlarız ama bir yönetici bir yere talip olurken, illa bu işin uzmanı, ehli olacak diye bir şey yok. Bir insan talip olduğu yeri geliştireceğine, dar kalıplar içinde tutmayacağına yönelik kendine inanır, güvenir ona göre aday olur. Biz de bu inançla aday olduk. NBA'nın yöneticisi de bir avukat. Hepsine saygı duyuyorum. Biz bu ülkeyi basketbol ülkesi yapalım istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz. Türkiye'de bu konuda büyük işler yapmamız gerekiyor."

    Turgay Demirel: "Avrupa'nın en iyi liglerinden biri"

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, "Türk basketbolunu son 20 yılda uluslararası arenada çok ileri taşıdık" dedi.

    Demirel, TFF 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk basketbolunun gelişmesi adına son 20 yılda kendisini 5 kez başkanlık görevine getiren delegelere teşekkür etti.

    Yönetim kurulu olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan delegelerin memnun olduğunu düşündüğünü belirten Demirel, "Bugün basketbol ülkemiz adına çok önemli oldu. Artık basketbol tüm ulusumuzu ilgilendiriyor" diye konuştu.

    Demirel, son yıllarda uluslararası alanda kazandıkları başarılarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

    "Lider basketbol ülkelerinden biri olma hedefimizde ne kadar ciddi olduğumuzu göstermek için faaliyetlerimizi de en iyi şekilde yürütmek zorundayız. Çok önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bugün dünya sıralamasında 6. olduk. Ne kadar iyi bir durumda olduğumuzu göstermek için futbolun da dünya sıralamasında 35. sırada olduğunu hatırlatmak isterim. Bunun dışında kadın milli takımımız da büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Biz başarılarımızı sürekli kılmak için hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Liglerimizin Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olması için çalışıyoruz."

    Turgay Demirel, yeniden başkan seçilmesi halinde Türk basketbolunu daha önce belirledikleri hedefler doğrultusunda daha da ileriye taşımak için hazırladıkları projeleri devam ettireceklerini bildirdi.

    Genel kurulda diğer başkan adayı Ali Doğan'ı adaylık başvurusunu yaptığı gün telefonla arayarak başarı dileğinde bulunduğunu anlatan Demirel, "Sayın Doğan'a bugün bir kez daha başarılar diliyorum. Genel kurulun Türk sporuna ve Türk basketboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

    Demirel'in konuşmasının ardından genel kurulda oy verme işlemine geçildi.

    Ortalık karıştı

    Turgay Demirel'in konuşması başladığı zaman Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes yetkilileri ve Ali Doğan salondan çıktı.
    - Adaylardan Ali Doğan, Turgay Demirel’in konuşmasına itiraz etti. Divan Başkanı ise bunun normal bir statü olduğunu belirtti.
    - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kurul arasında sert diyaloglar geçti. Kurul Başkanı, Aziz Yıldırım'a "Buyurun siz yönetin" dedi. Yıldırım ise "Bu benim değil sizin işiniz" diyerek cevap verdi.
    - Aziz Yıldırım, yapılan değişiklikler hakkında kurula itiraz etti. Değişikliklerin tek tek yapılmasını istedi. Kurul da yeniden oylama işlemi yaptı.

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Ankara'da yapılan 6. Olağan Genel Kurulu'nda oy verme işlemi tamamlanarak oy sayımına geçildi.

    Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda, başkan adayları Turgay Demirel ile Ali Doğan'ın konuşmalarının ardından, 5 sandıkta başlanılan oy verme işlemi sona erdi.

    Genel kurulda sandıkların kapanmasının ardından, oy sayımına geçildi.

    Turgay Demirel seçildi

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Ankara'da yapılan 6. Olağan Genel Kurulu'nda, Turgay Demirel yeniden başkanlığa seçildi.

    Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda 179 delegeden 173'ü oy kullandı. 5 sandıkta yapılan seçimlerde kullanılan 173 oyun 105'ini alan alan Turgay Demirel, 6. kez üst üste başkanlığı kazanmış oldu.

    Diğer aday Ali Doğan 67 oy alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

    Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına 6. kez seçilen Turgay Demirel, "Yeni arkadaşlarımızla birlikte Türk basketbolu için koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız" dedi.

    Demirel, federasyonun Rixos Otel'de gerçekleştirilen genel kurulunun ardından, salonda yaptığı konuşmada, kendisini 4 yıl daha bu göreve layık gören
    delegelere teşekkür etti.

    Genel kurulda anlattığı projeleri bu süreçte yapma fırsatı bulmaya çalışacaklarını dile getiren Demirel, şunları söyledi:

    "Yeni arkadaşlarımızla birlikte Türk basketbolu için koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız. Ben özellikle bu genel kurulda böyle bir demokratik bir mücadele ortamı yarattığı için burada olmamasına rağmen Ali beye teşekkür ediyorum. Kendisinin adaylığı söz konusu olmasaydı mutlaka bizler belki basketbolumuzla ilgili projerimizi, yaptıklarımızı anlatmak için bu kadar gayretkar olmayacaktık. O açıdan hem güzel bir yarış, hem basketbola yakışan bir genel kurul olduğu için, hem de sonunda Türk basketbolunun kazanmasını sağladığı için tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de salonda az sayıda gördüğüm hanım deleglerimize. İnşallah önümüzdeki yıllarda kadın basketbolumuzun yükselişi gibi kulüplerdeki hanım delegelerimizin sayısı da yükselir ve hep birlikte iki farklı grupta basketbolumuzu geliştirmeye aynı şekilde devam ederiz."

    Teşekkür konuşmasının ardından Demirel, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

    TURGAY DEMİREL’İN LİSTESİ:

    Ahmet Ağırman, Kemal Akar, Alper Arıkoğlu, Firuz Bağlıkaya, Tolga Egemen, İlker Çetintaş, Erol Ertan, Hüsnü Karagözoğlu, Mehmet Küçük, Atilla Kurama, Jülide Sonat, Akın Suel, Ali Osman Tobay, Kamil Uzun

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow