hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Khimki'yi devirdi: 92-80

    Fenerbahçe Khimkiyi devirdi: 92-80
    expand

    Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki ilk maçında Rusya'nın Khimki takımını 92-80 yendi.

    Karşılaşmaya Fridzon'un üst üste sayılarıyla başlayan Khimki'ye, Fenerbahçe Ülker Ömer Onan'ın sayılarıyla karşılık verdi. Savunmada basit hatalar yaparak rakibine kolay sayı şansı vermesine rağmen sarı-lacivertliler, rakip potada sayı bulmakta sıkıntı çekmeyince karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 13-12 önde geçti. Bu dakikadan sonra her iki takım da karşılıklı basketler buldu ve ilk periyot 25-25 berabere bitti.

    İkinci çeyreğe her iki takım da sert savunmalarla başladı. Fenerbahçe Ülker, kenardan gelen Preldzic'in üst üste bulduğu 7 sayıyla karşılaşmanın 14. dakikasında 34-30 öne geçti. Boyalı alanı etkili kullanarak Oğuz Savaş ve Batiste'yle sayılar bulmaya devam eden sarı-lacivertliler, savunmadaki sertliğini artırıp rakibine kolay sayı şansı tanımayınca, soyunma odasına 10 sayı farkla gitti (46-36).

    Müsabakanın ikinci yarısına Khimki takımı iyi başladı. Sarı-lacivertli takıma üçüncü periyotun yaklaşık ilk 3 dakikasında sayı şansı vermeyen Rus temsilcisi, Planinic'in etkili oyunuyla farkı 24. dakika içinde 4'e indirdi (49-45). Hücum ribaundlarında etkili olan Khimki'ye karşı, savunmada kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkarak ürettiği sayılarla karşılık veren Fenerbahçe Ülker, 26. dakikada farkı tekrar çift haneli sayıya yükseltti (55-45). Üçüncü çeyreğin geri kalan süresi karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe Fenerbahçe Ülker 62-54 önde girdi.

    Son çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, maçın son 7 dakikasına girilirken farkı 14 sayıya yükselti (72-58). Bu dakikadan sonra toparlanan Rus temsilcisi üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı eritti ve son 5 dakikaya sarı-lacivertli takım 74-66 önde girdi. Son dakikalarda savunmada sertleşen ve hücumda etkili oynayarak farkı 16 sayıya kadar (82-66) çıkartan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 92-80 kazandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow