hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bubka rekorunun kırılmasını bekliyor

    Bubka rekorunun kırılmasını bekliyor
    expand

    Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkan Yardımcısı ve sırıkla yüksek atlamanın efsane ismi eski sporcu Sergey Bubka, 20 yıldır kırılamayan rekorunun kırılmasını umduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Bubka, şampiyona öncesi Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul'a 2001'de de geldiğini hatırlatarak, "2001'den bu yana çok şeyin olumlu yönde değiştiğini gördüm. Hükümetin ve Spor Bakanlığının verdiği destek de önemli" dedi.

    "Gerçekten mükemmel bir tesis yaratılmış" diyen efsane sporcu, "Gelecek için bu tesis çok büyük önem taşıyor. Türkiye büyük bir genç nüfusa sahip. Atletizm için büyük bir potansiyel var. Bu tesis de Türkiye için büyük avantaj sağlayabilir. Bu tesisi federasyon kullanmaya devam ederse, başarılı bir gelecek sağlanabilir' ifadelerini kullandı.

    Bubka, 2020 Olimpiyatları'na aday olan Türkiye için Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Atletizm için büyük bir organizasyon. Belki de önemli dereceleri burada izleyeceğiz. Bu şampiyona 2020 için nasıl bir efor sarf edildiğinin göstergesi olacak. İstanbul büyük bir şehir, olimpiyat için şansı da büyük ama zorlu bir yarış olacak. Diğer adaylar da önemli. Olimpiyat komitesi ve hükümetin olimpiyatlar için devrede olması önemli, ama çok çalışmanız gerekiyor, belki gecelerce çalışmanız lazım."

    Şampiyona öncesi rekorunu 5.01 metre ile geliştiren ünlü sırıkla atlamacı Yelena Isinbayeva'nın İstanbul'da da başarılı bir performans göstereceğini belirten Bubka, "Yelena veya başka bir sporcu burada rekorlara imza atarsa organizasyon daha iyi olacak" dedi.

    -"Rekorumun kırılmasını ben de bekliyorum"-

    Teknoloji ve antrenman metotları gelişmesine karşın sırıkla atlamada rekorunun yaklaşık 20 yıldır kırılamadığının hatırlatılması üzerine Bubka, "Teknolojiden çok insan yapısının önemi ortaya çıkıyor. Ben de bekliyorum, ilerde rekorlarımın kırılmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

    Sergey Bubka, bir soru üzerine, para için değil, sporu sevdiği için atletizm yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Sovyetler Birliği zamanı olimpiyat madalyaları, şampiyonluklar sonrası çok büyük para kazanamadık. Rekorlarımı geliştirmek anlamında her gün 'Bugün dünden daha iyisini yapmaya çalışacağım' diye yola çıktım. 6 metreden önce rekorumu santimetre santimetre geliştirme gibi bir hedefim yoktu. 6 metre en üst nokta olduğu için ondan sonrası santimetre santimetre gelişti. 20. yüzyılda bir atletin 6 metrenin üstünde atlayacağına kimse inanmıyordu. 6 metreden sonrası için en ince ayrıntıya kadar dikkat etmek gerekiyordu. Tribünler ne kadar dolu olursa o kadar şevkle rekor kırmak için yarıştım. Bütün rekorlarımı tribündeki insanlarla ve ailemle paylaşma fırsatım oldu.

    Sovyetler Birliği zamanından sonra organizasyonlar paraları direkt atletlere ödemeye başladı. Ekonomik olarak 1990'ların başında ülkem zor durumdaydı. Kazandığım parayı hayatımızı sürdürebilmek için kullandık. Sonra geleceğim için yatırım yaptım. Ardından Sergey Bubka Spor Kulübü'nü geliştirmek için para yatırdım. Spor kulübümüzden çıkan bir çok atlet, olimpiyatlarda madalya kazandı."

    -Terzi: "Bubka her zaman bize destek verdi"-

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, ülke, salon ve organizasyon anlamında şampiyonaya hazır olduklarını söyledi.

    Dünya atletizm tarihine başarılarıyla adını altın harflerle yazdırmış Bubka'nın uluslararası platformda her zaman kendilerine destek verdiğini anlatan Terzi, "Bugün de yanımızda olmasından son derece mutluyum. Yarışmalar öncesi gelip, bizlere destek verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Basın toplantısında Türk Milli Takımı hakkında da bilgiler veren Mehmet Terzi, başarılarla birlikte sponsorların da geldiğini kaydetti. Turkcell'in ana sponsor, Pınar Su ve Acıbadem'in de tedarikçi sponsor olduğunu belirten Terzi, "İnşallah dünyanın en iyi Salon Atletizm Şampiyonası'nı organize edeceğiz. Biletler bitti sayılır. Salonun dolacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

    Organizasyonun ana sponsoru Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise toplantıda yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nı çok önemsediklerini vurgulayarak, "Bu şampiyona 2020 Olimpiyatları için Türkiye açısından referans olacak. Çok iyi bir ev sahipliği yapacağımızdan eminiz. 2020 Olimpiyatları öncesinde süreçlerde destek olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow