hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lochte: "Rekor için sınırlarımı zorluyorum"

    Lochte: Rekor için sınırlarımı zorluyorum
    expand

    Dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD'li rekortmen yüzücü Ryan Lochte, yüzmeyi çok sevdiğini ve bu yüzden rekorlar kırmak için sınırlarını zorladığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da sona eren 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın ardından Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Lochte, bu şampiyonada kırdığı 2 dünya rekorunun gurur verici olduğunu ve daha iyisini yapabileceğine inandığını söyledi.

    Şampiyon yüzücü, ABD takımının kendisinin her şeyi olduğunu belirterek, "Burada yüzerken çok eğlendim. Her zaman daha iyisini yapabileceğime inanıyorum. Şimdi gelecek yıl Barcelona'da düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanmaya başlayacağım. Her stilde yarışmak için antrenmanlar yapıyorum. Yüzmeyi seviyorum ve rekorlar kırmak için kendi sınırlarımı zorluyorum. Bu da benim bir adım daha ileri gitmemi sağlıyor" şeklinde konuştu.

    -"Çocukları gülümsetmek hoşuma gidiyor"-

    Kazandığı madalyaları tribünde bulunan çocuklara veren ve bundan büyük keyif aldığını dile getiren Lochte, "Beni destekleyen çocuklara bu madalyaları verince onların gülümsediğini görmek benim için çok değerli. Küçükken ünlü bir yüzücüden imza istedim ama vermedi. Eve gittiğimde ailem 'İmza aldın mı?' diye sorduğunda çok üzüldüm. Çocukları bu yüzden hiç kırmamaya çalışıyorum. Çocukları çok seviyorum, çünkü ben de büyük bir çocuğum" ifadelerini kullandı.
     
    Bir basın mensubunun "Kendini dünyanın en iyisi olarak görüyor musun?"sorusunu ise ABD'li yüzücü, "Kendimi dünyanın en iyisi olarak görmüyorum. Daha gelişmem gerektiğini düşünüyorum. Buna kamuoyu karar verir" şeklinde yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow