İndex

Küme düşmenin kaldırılması reddedildi

Küme düşmenin kaldırılması reddedildi

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
TFF olağanüstü genel kurulunda yapılan oylama sonucunda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilmesi kabul edilmedi.

(Cnnturk.com) --

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulunda haklarında şike ve teşfik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilmemesine karar verildi.

Dakika dakika genel kurul

Genel kurulda divan başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan vekilliğine ise Hasan Yener oy çokluğu ile seçildi.

Toplantıda 300 polis ve 50 özel güvenlik görevlisi yer alırken, 100'ün üzerinde basın mensubu da genel kurulu takip etti.

Toplantının yapıldığı otele girişte yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, delegeler sıkı aramaların ardından salona alındı.

Olağanüstü genel kurulu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de izledi.

"Hoş geldiniz Adaletin bekçileri"

Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurul'a erken saatlerde iştirak eden Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ü "Adaletin bekçileri hoş geldiniz" sözleri ile karşıladığı öğrenildi.

Saat 11:00- 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, Ankara'da yapılıyor.

Saat 11:25- Sheraton Otel'deki genel kurul toplantısı önergi krizi nedeniyle saat 11.25'te başladı. Kurula 243 delege katıldı.

Saat: 11:45- TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yaptığı açılış konuşmasında "Alınacak kararlarda futbolumuzun geleceğini konuşacağız" dedi.

"Bu sınavda her zamankinden daha fazla huzura, güvene, istikrara ve birlikteliğe ihtiyaç duyuyoruz" diyen Aydınlar "Bize inanın, adalet anlayışımıza güvenin. 7 aydır süren ama bize 7 yıl gibi gelen bu süreçte çok üzüldük kırıldık ama 'arkadaşlar bırakıp gidelim' demedik" diye konuştu.

"Sizlerin teveccühü ile seçilen bir otoriteyiz ama otoriter değiliz" şeklinde konuşan Aydınlar "Şimdi sırada savunma hakkı var. Etik kurul da bu süreçte raporunu tamamlayacak. Yetişmesi halinde, play-off öncesi nihai kararı almayı planlıyoruz" dedi. İZLE



1 saat ara gerginliği

Saat: 11.51-
Toplantıya 1 saat ara verilmesi için önerge verildi. Oylamada oy çokluğuyla 1 saat ara verilmesine karar verildi. Delegeler bu karara tepki gösterdi. Önergeyi aralarında İbrahim Kızıl, Sadri Şener, Kenan Yaralı gibi isimlerin olduğu 10 kulüp yöneticisi verdi. İZLE

Saat: 11.56- Divan Kurulu tarafından yapılan oylamadaki kabul ve ret oylarının sayılmaması ise salonda tartışmalara neden oldu.Bu arada değişiklik için ikna olmayan delegelerin ikna edilmesine çalışılması bekleniyor.

Saat 12.30- Fenerbahçeli bir grup taraftar, Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapıldığı Ankara Sheraton Otel'in yakınına geldi.  Taraftarlar, sağanak altında takımları lehine tezahüratlar yaparak, seslerini Genel Kurul'da duyurmak istedi. Bunun üzerine Çevik Kuvvet müdahale ederek, taraftarları otele  aklaştırmadı. Taraftarlar daha sonra herhangi bir olay yaşanmadan dağıldı. İZLE

OLAY VAR! Saat 13.10 - Olağanüstü genel kurula verilen 1 saatlik arada yeniden toplanan TFF Yönetimi ile Kulüpler yine uzlaşamadı. Genel kurul salonundan toplantı salonuna geçen Kulüpler Birliği ile TFF Yönetimi toplantısına Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ile Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı damgasını vurdu. İkili arasında kavga çıktı. CNN TÜRK'e konuşan Nedim Türkmen, Yaralı'nın kendisine yumruk atmaya kalktığını söyledi.  İZLE

Ara bitti 

Saat 13.12TFF Olağanüstü Genel Kurul toplantısına, verilen 1 saatlik aranın ardından yeniden başlanıldı. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz tarafından açılan oturumda, toplantının 7. maddesi olan "Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip, değiştirilmemesi" görüşülecek.

Bu arada toplantıya verilen arada TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulu üyelerinin, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla görüştüğü ve görüşmenin oldukça gergin geçtiği öğrenildi. 



Aysal: "Oyumuz hayır" 

Saat 13:13 - Konuşmalar başlıyor. İlk konuşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal yapıyor. Ünal Aysal bu önergeye hayır oyu vereceklerini söyledi.

Aysal, genel kurulda yaptığı konuşmada, "maç oynanırken kural değiştirilemeyeceğini" daha önce de dile getirdiklerini belirterek, "7. maddede yapılmak istenen değişiklik önergesinde aslında 58. maddenin gizlenmiş değişiklik önergesi olduğu görülüyor. Maç oynanırken kuralın değiştirilemeyeceğini daha önce de söylemiştik. Bu önerge ise tam tersini getirmektedir" dedi.

Değişikliklerin yeni değişikliklerin de önünü açacağını dile getiren Ünal Aysal, "Biz sorunların bir an evvel çözülmesini bekliyoruz. TFF yönetim kurulu güven tazelemeli. Biz de onlara sorunların çözümü için imkan sağlamalıyız" diyerek sözlerini tamamladı. İZLE

Saat: 13.16 - Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir söz aldı. Özdemir konuşmasında "Ne bugün yapılan olağanüstü genel kurulu gerekli görüyor ne de herhangi bir kararla yarım puanımızın dahi silinmesini kabul ediyoruz" dedi.

"Biz herhangi bir maddede herhangi bir değişiklik istemiyoruz. Biz sadece ve sadece adil yargılanma istiyoruz" diye konuşan Özdemir "Federasyon başkanımız bu süreçte bir kez dahi 'kimse kulüplerimizi, dolayısıyla Türk futbol ailesini peşinen suçlayamaz. Karar yargı süreci sonunda verilir. Daha kişiler ve kulüplerimiz savunma haklarını kullanmamışlardır. Suç varsa federasyonumuz en ağır cezayı verir. Bu konuda bize güvenin' demiş midir? Hayır, dememiştir" dedi.

Özdemir, "Biz bu federasyonu, bu işleri çözsün diye seçtik. Görev verdik, yetki verdik, sorumluluk verdik. Yetkisini ve sorumluluğunu bizlerin izni olmadan başka kurumlara devredemez" diyerek sözlerini bitirdi. İZLE



Güneş'in hukuksuzluk vurgusu

Saat 13:27 - Trabzonspor kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş söz aldı. Güneş, "Hukuksuzluk dün de vardı, bugün de var. Devlet operasyonla temizlenme şansı verdi. Kanunları değiştirerek bunu yapamayız, önce kendimizi ve düşüncemizi değiştirmeliyiz. Sokakta konuşulanları bugün kapatabilirsiniz ama yarın mutlaka karşısınıza çıkacaktır" diye konuştu.

Güneş suçun sahiplenilemeyeceğini kim yaptıysa onun cezasını çekmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Güneş, Trabzonspor kulübü Sadri Şener'in de imzasının olduğu önergeyle verilen 1 saatlik aranının doğru olmadığını düşündüğünü de belirterek "Önce TFF, sonra kulüpler sonra da şahıslar gelmeli" şeklinde konuştu. İZLE

Saat 13.37 - Eski TFF Başkanı Özkan Olcay söz aldı. Olcay, UEFA'nın ne zaman biteceği belli olmayan Türk mahkemelerini beklemek zorunda olmadığını belirterek "UEFA kendisini resen karar almak zorunda hissetmek durumunda olabilir. Böyle bir durumda zamanı fazla geciktirirsek bir anda Avrupa liglerinin dışında kalabiliriz. Yalnız kulüplerimiz değil, ülke futboluyla ilgili bütün organizasyonlarımız Avrupa dışında kalır."

"Gerçeker'e danış"

Saat 13.45: Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı söz aldı. Kiğılı TFF'nin süreci iyi yönetemediğini belirterek "Ceza davası bitmeden TFF karar veremez, beklemek zorundadır. Oysa TFF disiplin soruşturmasını bitirmek için telaş içinde görünüyor" diye konuştu. Kiğılı, Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker'i işaret ederek TFF'nin Gerçeker'e danışması gerektiğini söyledi. İZLE

Saat 13.55 - Giresunspor yöneticisi Sonay Kale konuştu. Kale, "Bu talimat hükmü bu aşamada değiştirilemez. TFF'nin çağrısıyla bu tür bir genel kurul yapmak mümkün değildir, bu genel kurul hukuka aykırıdır. Genel Kurul bir danışma organı değildir. Bu TFF'nin görevinin gereklerini yerine getirmesinden kaçınmasından başka bir şey değildir" diye konuştu.



Saat: 14.04 - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek söz aldı. Gökçek, kürsüye Ankaraspor'la ilgili konuşmak için çıktığını söyledi. Gökçek tüm yaşananların sorumlusunun eski TFF Başkanı Mahmut Özgener olduğunu söyledi. İZLE

Saat 14.10 - Eski TFF Başkanı Erdenay Oflas söz aldı. Oflas, TFF'nin içeride özerk dışarıda bağımlı hale geldiğini söyledi. Oflas "58. madde hepimizin onurudur, bu değişiklik önergesinin reddi gerekir"diye konuştu.

"Kabul etmiyoruz"

Saat 14: 15 - Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç söz aldı. Ali Koç, "Kulüp olarak talebimiz çok basit. Biz diyoruz ki; dosyanın içeriği gözler önüne serilsin. Bilhassa ek ifadeler, deliller kayıtlara alınarak işleme konulsun ve süreç yasal mecrasında yürüsün" dedi. "Talebimiz savunma hakkına saygı gösterilmesi ve bu hakkın kullanılmasına izin verilmesidir" diyen Koç, "Evet anlıyoruz, maalesef zor ve karmaşık bir süreç. Ancak bizlere göre bu süreçte TFF güvenini yitirmiştir" diyerek sözlerini tamamladı. İZLE

Saat 14.30 - Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, konuşmacıların gündem dışı konuşmasından şikayet etti.

Saat 14.31 - Konyaspor Başkanı Ahmet Şam konuşuyor. Şam, 58. madde kesinlikle değişmemeli diyerek "Bu maddeye ek dahi yapılmamalıdır" dedi. Başkan Şam, haksız şekilde ligden düşen takımların bir üst lige alınmasını ve maddi zararlarının tazmin edilmesini talep etti.

Saat 14.35 - Bucaspor Asbaşkanı Hüsnü Kaya söz aldı. Genel Kurul'da konuşan Kaya, olayın cereyan ettiği tarih için 58. maddenin işletilmesi gerektiğini söyledi. Kaya "Oyumuz ret, evet çıkarsa tepkimiz statta" diye konuştu.

Saat 14.42- Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Lig TV'ye konuşarak bugün bu maddenin burada konuşulabileceğini ama karar merciinin burası olmadığını söyledi.

Saat 14.43 - Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer söz aldı. Kamer, Aydınlar'ın iyi niyetinden zerre kadar şüphe etmediğini belirterek "Ama unutmayalım ki cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir" dedi.

Saat 15.00 - Altay Başkanı Ömer Hızlıok söz aldı. Hızlıok, "4 büyükleri tebrik ederim.Diğer kulüplerin ve başkanlarının bir işe yaramadiğini gösterdiler" dedi.



Demirören: "Seçime gidelim"

Saat 15.07 - Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören söz aldı. Demirören, "Külüplere öneriyorum, önergemizi geri çekelim, Fedarasyon seçime gitsin" dedi.

Demirören, Ankara'da gerçekleştirilen TFF Olağanüstü Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, sözlerine Beşiktaş'ın eski başkanlarından Süleyman Seba'nın "Şerefli ikincilikler şampiyonluklardan daha önemlidir" sözüyle başladı.

Seba'nın bu sözü 8-0'lık Ankaragücü-Galatasaray maçının ardından söylediğini hatırlatan Demirören, "O günden bugüne geldik ama yine futbol adına aynı şeyleri paylaşıyoruz" diye konuştu.

Demirören, toplantıda konuşma yapmayı düşünmediğini ancak Altay Kulübü Başkanı'nın konuşmasının ardından kararını değiştirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün futbol nereye geldi bir düşünelim. Şapkamızı önümüze koyalım. Türk futboluna hizmet vermiş başkanlar yöneticilere yönelik bir operasyonla bugüne gelindi. Federasyon başkanımız bombayı elinde buldu. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Hepimizin ortak hedefi Türk futbolu için bir karar almaktı. Alınacak kararlar camiaları memnun etmeyebilir. Şu ana kadar 8 kulüp gündemde, bu 12'ye kadar gidecek. Maalasef Fenerbahçe'nin adı herkesten çok geçiyor. Reyting uğruna gündem yaratmak için hep Fenerbahçe'nin adı geçiyor. Ancak şu an 8 takım içinde. Türk futbolu için adım atmalıyız." İZLE

Saat 15.12
 - Kırıkkale Kulübü Başkanı Ali Koç söz aldı. Koç, bugünü milat kabul edip yeni bir sayfa açmayı önerdi. Koç, Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in "Federasyonda Kırıkkale'nin bile temsilcisi var, Trabzonspor'un yok" dediğini hatırlatarak bu  sözlerinden dolayı kendisine sitem etti.

Saat 15.18- Orduspor Başkanı Nedim Türkmen en son söz aldı ve konuşmalar sona erdi. Türkmen, "Adalet güçlüler için değil, herkes için olmalıdır" dedi.

Açık oylama

Saat 15.25- Konuşmaların bitmesiyle birlikte sunulan öneriler konuşuldu. Gizli oyla seçim yapılması önerisi uygun olmadığından kabul edilmedi. Konya, Kasımpaşa, Buca ve Altay'ın bir üst lige alınmaları talepleri gündem dışı olduğu gerekçesiyle gündeme alınmadı. Melih Gökçek'in Ankaraspor'la ilgili talebi de konu daha önce tartışılıp karara bağlandığından kabul edilmedi. Ancak Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek bu karara itiraz etti ve Ankaraspor'un durumunun kapsam içine girip girmediğinin oylanmasını istedi. Gökçek, başkanın resen karar veremeyeceğini söyledi. Ancak Divan Başkanı Yalçın Karadeniz bunu yapamayacağını söyledi.  Melih Gökçek "O zaman maddi manevi sorumluluğu size ait" dedi.

Saat 15.29- TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar konuşmaya başladı. Aydınlar, genel kurulların kaos yaratmak için yapılmadığını söyledi. Bazı konuşmalara cevap veren Aydınlar, "Adil savunma yapılacak herkes hakkını savunacak" dedi.  Aydınlar, TFF Başkanlığı'na bu sorunu çözmek için getirilmediğini, göreve geldiğinde böyle olacağını bilmediğini söyledi. Şenol Güneş'e teşekkür eden Aydınlar amaçlarının Türk futboluna katkı yapmak olduğunu söyledi. Fenerbahçe'yle ilgili bir ön yargıları olmadığını da belirten Aydınlar, Federasyondaki tüm arkadaşlarına kefil olduğunu belirtti. "Yaşanan süreçte ben şunu gördüm, herkes suçsuz, tek suçlu var o da biziz" diyen Aydınlar "Şerefimizle, onurumuzla geldik öyle gideriz. Sadece bugüne kadar verdiğimiz emekleri kaybederiz" dedi. İZLE

Reddedildi

Saat 15.40 - 7. madde okundu ve oylandı ve oy çokluğuyla kabul edilmedi. Yani Genel Kurul'da küme düşme cezasının puan silmeye çevrilmesi önergesi oy çokluğuyla reddedildi. İZLE




İlgili Konular » TFFdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

CnnDailyMatchBet



Reklam

Reklam

Tes

TEST

Hangi Star Wars karakterisiniz?
Tebrikler, büyük bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanı oldunuz. Nasıl bir yönetici olacaksınız?





Devam