hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Messi yine rekor kırdı

    Messi yine rekor kırdı
    expand

    Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi (24), dün takımının Milan'ı 3-1 yenerek elediği Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında attığı 2 golle bu sezon 14 gole ulaştı ve Şampiyonlar Liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın 11 ve 42. dakikalarında 2 penaltı golüne imza atan Messi, 12 golle Hollandalı Ruud Van Nistelrooy ile paylaştığı "Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu" unvanının tek başına sahibi oldu. Van Nistelrooy, Manchester United'da oynadığı 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol atmıştı.

    Şampiyonlar Ligi'nde attığı toplam gol sayısını 51'e çıkaran Lionel Messi, son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olarak lig tarihine geçmişti.

    Messi, bu sezon 2. tur maçında Bayer Leverkusen'e attığı 5 golle, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu unvanını da ele geçirmişti.

    Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan futbolcu unvanı ise İspanyol Raul'un elinde bulunuyor. 16 yıl Real Madrid forması giyen ve 2010'da Schalke'ye transfer olan Raul'un Şampiyonlar Ligi'nde 71 golü var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow