hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex: Kalp sıkıntısı olan izlemesin

    Alex: Kalp sıkıntısı olan izlemesin
    expand

    Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, bu sezon ilk kez uygulanacak play-off (Süper Final) sistemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kalp sıkıntısı olan izlemesin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çırağan Sarayı'nda Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası'nın tanıtımı için düzenlenen organizasyona katılan Brezilyalı futbolcu, toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Spor Toto Süper Final'de neler olabileceğiyle ilgili soruya verdiği cevapta Fenerbahçeli futbolcu, "Bu sezon ilk kez play-off sistemi oynanacak. Kalp sıkıntısı olan varsa bu maçları izlemesinler. Ligin tepesindeki 4 takım birbirleriyle maç yapacak. Karşılaştıkları güç durumlar karşısında esas seviyeleri ve neler yapabildikleri ortaya çıkacak. Kalp sıkıntısı olanlar izlemesin. Bizler saha içindeki oyuncular olarak elimizden geleni yapacağız. Keyifli olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    -"Kendimi iyi hissediyorum"-

    Sakatlığıyla ilgili bilgiler de veren sarı-lacivertli oyuncu, "Sakatlığım iyi durumda. İyileştim sayılır. Takımla çalışmalara başlayacağım. Medical Park Antalyaspor maçında oynayıp oynamayacağım hocamın kararı. Ben kendimi iyi hissediyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -"2013'ten sonra ülkeme döneceğim diye bir açıklamam olmadı"-

    Alex de Souza, 2013 yılında sözleşmesi sona erdikten sonra ülkesi Brezilya'ya döneceği yönünde bir açıklama yapmadığını belirtti. Fenerbahçeli taraftarların son dönemde 'Gidecek mi, kalacak mı?' konusunu çok tartıştığı ifade edilerek yöneltilen, "Mukavelesi bittikten sora Türkiye'de kalıp, altyapı için çalışmalar yapmak gibi bir düşüncesi olabilir mi?" sorusuna verdiği cevapta Alex özetle şunları söyledi:

    "2013 konusuna açıklık getirmek istiyorum. Fenerbahçe'de kontratım 2013 yılına kadar sürüyor. '2013'ten sonra ülkeme döneceğim' diye bir açıklamada kesinlikle bulunmadım. Altyapıyla ilgili olarak da vereceğim cevap sadece kulübümle ilgili olacak. Diğer kulüplerle ilgili konuşamam. Altyapıdan oyuncular üst takıma çıktıklarında çok fazla fırsat bulamıyorlar. Bu, aslında kulübün bir stratejisi, felsefesi. Bu felsefe olduğu sürece bu tarzda çalışmadan verim alamayabilirim. Altyapıdan yetişen oyunculara şans verilecek felsefeyi oturttuğumuz sürece, evet gelecekler ve oynayacaklar, oturttuğumuz taktirde ben de, neden olmasın, altyapıya, gençlere tecrübemi vermek için limden geldiğince çalışırım. Bu, kulüp stratejisiyle, felsefesiyle olacak bir nokta."

    Türkiye'de 23, 24 ve 25 yaşlarındaki futbolcular için kullanılan "genç" ifadesinin yanlış olduğunu ifade eden Brezilyalı oyuncu, "Düşünülmesi gereken noktalardan birisi de bu. Brezilya'da genç oyuncu 15, 16 ve maksimum 18 yaşına kadar olan oyunculara denilir. Türkiye'de 25 yaşına gelmiş futbolcular için yapılan bu yorum düşünülmesi gereken bir şey" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow