hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF'den Trabzonspor'a ceza

    TFFden Trabzonspora ceza
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 200 bin lira para cezası verdi.

    TFF'den yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, Fenerbahçe ile yaptığı maçta taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle kurul tarafından 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası alması kararlaştırıldı.

    Kurul, ayrıca bordo-mavili kulübe, aynı karşılaşmada taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 150 bin lira, spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı 50 bin olmak üzere toplam 200 bin lira para cezası almasına karar verdi.

    Yapılan açıklamada, Galatasaray'ın da Orduspor ile yaptığı maçta Medya Talimatı'na aykırı eylemi nedeniyle 5 bin lira para cezası aldığını kaydetti.

    Bu arada Mersin İdmanyurdu da, Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin lira para cezası aldı.

    Öte yandan, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak kurula sevk edilen Ömer Ülkü'nün, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusunun reddine karar verildiği açıklandı.

    Trabzonspor'dan cezaya ilk yorum

    Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Bu cezayı beklemiyorduk" dedi.

    Fenerbahçe maçında çıkan olayları tasvip etmediklerini belirten Yener, "Üzüldüğümüz noktalar tabii ki var Fenerbahçe maçıyla ilgili. Özellikle sahaya atılan maddeler konusunda kulüp olarak üzüntülüyüz. Ama 2 maç cezayı beklemiyorduk. Tahkim Kurulu'na gideceğiz. Bakalım Tahkim Kurulu'nun kararı ne olacak" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow