İndex

Süper Final'de dev derbi

Süper Final'de dev derbi

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe bugün saat 19.00'da Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

Kritik derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Kemal Yılmaz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda bugünkü kritik maç öncesi Galatasaray 42 puanla lider, Fenerbahçe ise 37 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Derbiye 5 puan önde başlayacak Galatasaray, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçı kazanarak, ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 8'e yükseltip, son 4 maç öncesi şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakalamak amacında.

Arena'da taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise, derbiden elde edeceği 3 puanla aradaki puan farkını 2'ye indirip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline almaya çalışacak.

Ezeli rekabetten ilginç notlar  Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 103 yıllık rekabetin ilk 7 maçında rakibine gol bile atamayan Fenerbahçe, ilk galibiyetini 5 yıl sonra aldı.

Ezeli rakiplerin aralarında yaptığı maçlardan en az seyircili olanını 14, en fazlasını ise 70 bin 125 kişi izledi.

Rekabetin ''Gol Kralı'', 27 golle Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel -Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7-0, Fenerbahçe ise Galatasaray'ı 6-0 yenerek, 103 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetleri aldı. İki takım arasındaki en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla yaşandı.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Tes

TEST

Hangi kedi türüsünüz?
En sevmediğiniz ses nedir?





Devam