hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex: "Fenerbahçe isterse kalırım"

    Alex: Fenerbahçe isterse kalırım
    expand

    Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, sarı-lacivertli ekiple sözleşmesini tamamladıktan sonra futbol oynamaya devam etmeye karar verdiğini, kulüp isterse takımda kalmak istediğini açıkladı.

    FBTV'de yayınlanan "Günün Röportajı" programında soruları cevaplayan Brezilyalı futbolcu, futboldaki geleceği, Galatasaray derbisi, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki mücadele ve çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

    Futbolu Fenerbahçe'de bırakıp bırakmayacağı sorusuna verdiği cevapta, sarı-lacivertli ekipte bir sezon daha sözleşmesi bulunduğunu hatırlatarak, bu noktada görüşü sorulması gereken tek kişinin kendisi olmadığını belirten Alex, şöyle konuştu:

    "Bu noktada başkanımızın görüşünü alsın insanlar isterse. Ben elbette ki böyle bir şey isterim. Bir senelik kontratım daha var. Kontratım bittikten sonra da futbol oynamaya devam etme kararı aldım ama bu noktada görüşü sorulması gereken tek kişi ben değilim. Aykut hocamızla sözleşmesini 3 sene yenilediğinde oturup konuştuk. Bana planlarından, değişimlerden bahsetti. Hiçbir zaman oturup benim kontratım bittikten sonraki döneme dair bir şey konuşmadık. Kafasında planları var. 2013'ten sonra futbol oynamaya devam edeceğim, bu kararı kendi açımdan verdim.

    Elbette bu burada mı olacak başka bir yerde mi olacak, bu zamanı geldiğinde konuşulacak bir şey. Beni mutlu eden noktalardan birisi, işsiz kalmam herhalde diye düşünüyorum. Elime gelen elbette ki bu dönem içinde bir sürü teklif var. Gerekirse bunları kulübüme de gösteririm ama şu anda baktığımda beni en mutlu eden noktalardan birisi, işsiz kalmam herhalde diye düşünüyorum."

    Brezilyalı futbolcu, "İşsiz kalmam herhalde" ifadeleriyle ilgili olarak, "Bu yorumu neden yaptım? Çünkü futbol camiasında bir sürü futbolcu var. Belli bir noktaya geldikten sonra, içinde bulundukları kulüple kontratları bittikten sonra devam edebilecekleri bir yol yok. Ben her zaman kendi yolunu çizen, yolları kendine açabilen bir insan olduğum için çok şükür diyorum, kendime yollar açabiliyorum. 2013'de kontratım bittiği zaman Fenerbahçe derse ki (Alex biz seninle devam etmeyeceğiz), en azından devam edecek bir yolum var" şeklinde konuştu.

    -"Kramponumu giydiğim anda sahada olurum"-

    Sakatlığı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor ile yapacakları yarı final mücadelesinde forma giyemeyeceğini açıklayan Brezilyalı futbolcu, ayağındaki şişlik indikten sonra kramponunu giyebildiğinde takıma döneceğini bildirdi.

    Fenerbahçeli futbolcu sakatlığıyla ilgili olarak, "Şu andaki durumum beklediğimden daha iyi. Yapılan tedavilerden sonra kendimi daha iyi hissediyorum. Kardemir Karabükspor maçında oynayamayacağım maalesef. Kramponumu giyebildiğim anda sahada olurum. Kramponumu giyebildiğim anda ağrılar sızılar benim için sorun olmaz" diye konuştu.

    Yarı final maçında final için son adımı atmak istediklerini kaydeden Alex, "Hedeflerimizden birisi olan Türkiye Kupası'nı müzemize götürebilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

    -"Rehavete kapılmak için bir sebebimiz yok"-

    Galatasaray galibiyetinin ardından takımda bir rehavetin oluşup oluşmadığı sorusuna verdiği cevapta, bunun için bir neden bulunmadığını anlatan Brezilyalı futbolcu, şunları kaydetti:

    "Rehavete kapılmak için hiçbir sebebimiz yok. Böyle bir şeyi aklımızdan bile geçiremeyiz. Biz kazandıysak kutlamalarımızı yapar birbirimizi tebrik eder, ertesi gün sabahtan itibaren, tedavi olması gereken tedavi olur, idmana çıkması gereken idmana çıkar ciddiyet aynı şekilde devam eder. Galatasaray maçından sonra gösterdiğimiz, 3 puanı kutlamaktı. Onların sahasında kazandığımız için ayrı bir mutluluk oluştu. Herkes pazartesi günü aynı ciddiyetle çalışmaya başladı."

    Maçta rahatsızlanarak vefat eden Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan için büyük üzüntü duyduğunu belirten Fenerbahçe kaptanı, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesi ve sevenlerine sabır ve uzun ömürler diliyoruz. Böyle bir ölüm, özellikle gönül verdiği takımın maçını izlerken yaşadığı kalp sıkıntısı ve vefat etmesi tatsız ve kötü bir haber. Umuyorum huzur içinde, nur içinde yatar. Geride kalanlar sağlıklı ve sabırlı olurlar diye umuyorum" ifadelerini kullandı.

    -"Derbide biraz da şans yardım etti"-

    Derbi maçın skor açısından istedikleri gibi sonuçlandığını ancak iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade eden Alex, "Biraz da şans yardım etti ve sonuç olarak planladığımız gibi bitti. Fakat iyi oynayamadığımızı, bundan sonraki maçlarda her zaman şansın yanımızda olmayacağını hesaba katarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bize bir ders olmalı bundan sonraki maçlarda da daha olumlu oyun ortaya koyup galibiyet hedefimize ulaşmalıyız" diye konuştu.

    İki kupa hedefiyle ilgili olarak Fenerbahçeli futbolcu, "Hepimizin isteği bu. Şunu da çok iyi biliyoruz ki iki kupa yolu hem zorlu hem de uzun bir yol. Hedef hedef gitmeliyiz. Şu anda iki kupada da sadece kendimize bağımlıyız. Adım adım gidersek hedefimize ulaşabiliriz" dedi.

    Fenerbahçe'nin Alex bağımlısı olduğu düşüncesine katılmadığını belirten Brezilyalı oyuncu, "Önemli olan isimler değil oyun şablonunun oturmasıdır. Ben oynadığım zaman oyun şablonumuz elbette ki farklı oluyor. Çünkü benim ve diğer oyuncuların karakteristiği farklı. Ona göre bir oyun şablonu seçmek gerekiyor. İsimler bu noktada öne çıkan faktörler olmalı" ifadelerini kullandı.

    Şampiyonluk düğümünün hangi maçta çözüleceğini düşünmediğini, maç maç düşündüğünü aktaran Alex, "Umuyorum ki en kısa sürede şampiyonluk bizim olur. Tek düşüncem bu" dedi.

    -Aykut Kocaman yorumu-

    Teknik direktör Aykut Kocaman ile paylaşımlarının tecrübe açısından kendisine çok yararlı olduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, "Türk futbolu hakkında daha fazla fikir sahibi olmam için en büyük tecrübeyi aşılayan Aykut Kocaman olmuştur. Elbette katıldığım noktalar ve katılmadığım noktalar var. Fakat bunun harmanlamasını yapabilmek benim açımdan önemli. Geçen sene ilk başladığımız dönemde elbette ki birbirimizi anlamadığımız noktalar olmuş olabilir, sıkıntılı anlarımız olmuş olabilir ama şu gün için büyük bir dürüstlükle söyleyebilirim ki ilişkimiz oldukça yakın. Sürekli birbirimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

    Kocaman'ın bütün futbolcularla çok açık konuştuğunu, bu durumun hoşuna gittiğini anlatan Alex, "Her zaman için konuştuğumda dürüst bir şekilde ne düşünüyorsa saklamadan gözünüzün içine bakarak aktaran bir insan. Konuşmalarımızda hararetli anlar elbette ki oldu. Kendisi hoca olarak beni sert eleştirdiği zamanlar da oldu. Benim oyuncu olarak ona söylediğim şeyler oldu. Ne düşünüyorsa saklamadan insanın yüzüne bakarak söyleyebilen ve konuşması gerektiğinde karşısına alıp konuşan bir insan. Benim için insan ilişkilerinde önemli olan noktalardan birisi de samimiyet ve dürüstlük. Bu da Aykut hocada fazlasıyla var" şeklinde konuştu.

    Program sırasında takım arkadaşı Bekir İrtegün stüdyoya girerken, Brezilyalı oyuncu Bekir ile ilgili yaptığı değerlendirmede özetle, "Futbolun bazı gerçekleri var. Yıldız oyuncular var. Her zaman konuşulan oyuncular var. Bir de arka planda olan ama verimlilikleri herkes tarafından fark edilmeyen, görülmeyen, gruba olan faydaları üst düzey olan oyuncular vardır. Bunlardan bir tanesi Bekir'dir. Belki kariyeri boyunca goller atmayacak, belki bir yıldız olarak hatırlanmayacak ama Fenerbahçe taraftarının bilmesi gereken bir şey var ki, Bekir öyle bir oyuncu ki, biz Brezilyalılarda Portekizce'de bir terim vardır,arkadaki pis işi yapan oyuncular deriz bu tarz oyunculara. Bu yanlış anlaşılmasın, toparlayan oyuncu anlamında. Bekir emekçi diye hatırlanması gereken oyuncuların başında geliyor" şeklinde ifadeler kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow