hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantepspor iddianamesi kabul edildi

    Gaziantepspor iddianamesi kabul edildi
    expand

    Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziantepspor'a yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

    Kulübü 12 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen Kulüp Başkanı İbrahim Halil Kızıl ile Asbaşkan Mehmet Kızıl'ın 75 yıla kadar hapsi istendi.

    Cumhuriyet Savcısı Orhan Uzun tarafından hazırlanan 66 sayfalık iddianameye göre, Gaziantepspor Kulübü Başkanı Kızıl, Asbaşkan ve Kulüp Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 37 şüphelinin, "bankayı aracı kılmak suretiyle şirket yönetici sıfatıyla dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "kurulan suç örgütüne üye olmak", "hizmet nedeniyle güveni kötü kullanmak", "sahte özel belgeyi bilerek kullanmak" suçlarından, TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmaları talep edildi.

    Kulübü 12 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen Kulüp Başkanı Kızıl ile Asbaşkan Mehmet Kızıl, 75 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

    İddianamenin sonuç bölümünde, Gaziantepspor Kulübü derneğinde çeşitli görevlerde bulunan şüpheliler İbrahim Halil Kızıl, Mehmet Salih Kızıl, Sabri Hamamcı, Tahir Tığrak, Halil Süreyya Aksu, İlhami Şimşek, Ahmet Karapınar, Arif Çelik, Burhan Büyükkömürcü, Mehmet Sait Ercan, İbrahim Halil Döş ve Ömer Çelik'in, icra ettikleri görevlerini suistimal ettikleri gerekçesiyle, Dernekler Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca görev yaptıkları organlardaki görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmaları da istendi.

    Davanın ilk duruşması 15 Haziran'da yapılacak.

    -Olayın geçmişi-

    Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 2 Nisan'da Gaziantepspor yöneticilerine yönelik 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Asbaşkan ve Kulüp Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl ile Yönetim Kurulu üyeleri, kulüp çalışanları ve Kızıl Grup çalışanları görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, zanlılardan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ile Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmış, diğer 7 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow