hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liverpool'un yeni teknik direktörü belli oldu

    Liverpoolun yeni teknik direktörü belli oldu
    expand

    Premier Lig ekibi Liverpool'da Kenny Dalglish'ten boşalan menajerlik koltuğunun yeni sahibi Swansea City'den ayrılan Brendan Rodgers oldu.

    Kulübün TSİ 12:00'de Anfield'da düzenlediği basın toplantısında Rodgers, basının karşısına çıktı. Başkan Tom Werner ve sportif direktör Ian Ayre ile Anfield çimlerine çıkan Rodgers, elinde Liverpool'un yeni sezon formasını tuttu.

    Rodgers, Liverpool menajeri olarak yaptığı ilk açıklamasında "İlk tercih olduğumu öğrendikten sonra kararımı vermek çok kolay oldu. Bu harika projeyi geleceğe taşımak için sabırsızlanıyorum. Hayatımı bu kulübün başarısına adayacağıma söz veriyorum. Liverpool'un yüksek prensiplerini saha içinde ve dışında koruyacağım." şeklinde konuştu.

    Başkan Werner, Rodgers için "Bizim ilk tercihimizdi. Liverpool'u yeniden İngiltere'nin en iyi takımı yapacağına inanıyoruz. Hücum futbolu oynatan genç ve heyecan verici bir menajeri takımın başına getirdik. Geleceği düşünen yeni kuşaktan bir antrenör. Taraftarlarımız onu hücuma dönük tarzıyla seveceklerdir. Tüm Avrupa'yı dolaşarak farklı teknikleri öğrenmiş. İspanyolca konuşması da büyük bir avantaj." ifadelerini kullandı.

    Liverpool'un Galli forveti Craig Bellamy de Rodgers'ın gelişini "Kenny'nin gitmesi beni üzdü. Ancak Rodgers'ın takımın başına getirilmesi çok iyi bir karar. Cardiff'te oynarken onunla sürekli görüşüyordum. Liverpool onun için çok büyük bir macera olacak." sözleriyle karşıladı.

    Liverpool, Rodgers'tan önce Wigan Athletic'i çalıştıran Roberto Martinez'le görüşmüş ancak sonuç alamamıştı. Merseyside ekibi Rodgers için Swansea'ye yaklaşık 6,5 milyon euro tazminat bedeli ödeyecek.

    39 yaşındaki Rodgers, 2004 yılında Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea'de genç takımın başına geçmişti. 2006'da Chelsea rezerv takımını çalıştırmaya başlayan Rodgers, 2008'de Watford'un menajeri oldu.

    Mourinho'dan onay

    Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Brendan çok iyi bir insan. Aynı zamanda çok iyi bir arkadaş ve aile babası. Swensea City ile çok başarılı işler çıkardı. Şimdi Liverpool'un başına geçti. Orada da başarılı olacaktır. Liverpool için iyi bir seçim oldu." dedi.

    Kaynak: Goal.com
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow