hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahkim Kurulu Engin Baytar'ın cezasını onadı

    Tahkim Kurulu Engin Baytarın cezasını onadı
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü'nün futbolcusu Engin Baytar'a verilen 11 maçlık ceza için yaptığı itirazı ve Fenerbahçe Kulübü'nün seyircisiz oynama cezasına yönelik yargılamanın iadesi talebini oy birliğiyle reddetti.

    Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar'a TFF Süper Kupa mücadelesinde, müsabaka hakemine yönelik saldırısı (8 maç), müsabaka hakemine yönelik sözleri (1 maç), ihraç sonrası taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi (1 maç) ve müsabakanın dördüncü hakemine yönelik sözleri nedeniyle (1 maç) verilen toplam 11 maç resmi müsabakadan men cezasının oy birliğiyle onandığı bildirildi. Bu cezaların haricinde Engin Baytar'a verilen 20 bin liralık cezanın da aynı şekilde onandığı kaydedildi.

    Fenerbahçe Kulübü'nün, PFDK'nın 6 maç olarak verdiği, Tahkim Kurulu'nun 5 maça düşürdüğü seyircisiz oynama cezasına yönelik yargılamanın iadesi talebinin de oy birliği ile reddedildiği belirtildi.

    Kurul, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK'nın verdiği 21 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezasına yapılan itiraz için gerekli olan harcın yatırılmadığı, bu nedenle itirazın reddedildiğini açıkladı.

    Trabzonspor'un, 13 Ağustos 2012 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle verilen 50 bin liralık para cezasına yapılan itirazın da reddedilerek ceza kararının onandığı bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow