hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ronaldo'nun bonservis bedeli açıklandı

    Ronaldonun bonservis bedeli açıklandı
    expand

    Real Madrid yönetimi, takımda mutlu olmadığını açıklayan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun bonservis bedelini 200 milyon Euro olarak belirledi.

    Granada maçında attığı iki gole sevinmemesi ile başlayan ve ardından Ronaldo'nun açıklamaları ile büyüyen sorun henüz çözülebilmiş değil.

    Ulaşan son haberlere göre, serbest kalma maddesi 1 milyar euro olan Portekizli yıldızın bu fiyatın beşte biri olan 200 milyon euroya kulüpten ayrılmasına izin verilecek.

    İspanya'da vergilerin yüzde 52'ye yükselmesinin ardından Real Madrid, Ronaldo'ya 15 milyon euro önerirse ödeyeceği para vergilerle birlikte 23 milyonu bulacak.

    Şu an yılda 10 milyon kazanan Ronaldo, Eto'o (20m euro), Ibrahimovic (14.5m euro) gibi birçok yıldızdan daha az kazanıyor.

    2009'da Manchester United'dan 94 milyon Euro ödenerek transfer edilen yıldız oyuncunun, teknik direktör Jose Mourinho ve Başkan Florentino Perez'le 3'lü bir zirve yapacağı, bu görüşme sonrası problemin çözülememesi halinde Ocak ayında gönderileceği konuşuluyor.

    Sözleşme fesih bedeli 1 milyar Euro olan 27 yaşındaki yıldızın, yeni bonservis ücretinin açıklanmasından sonra Rus ekibi Anzhi, Fransız temsilcisi Paris Saint Germain ve İngiliz devi Manchester City'nin bu parayı ödemeye hazır olduğu bildirildi.

    2009 yılında geldiği Real Madrid'le 4 sezonda toplamda 150 maça çıkan Cristiano Ronaldo, bu karşılaşmalarda 151 gol attı.

    Taraftar 'Ronaldo gitsin' diyor

    Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen AS gazetesinin, 100 bin kişinin katıldığı 'Ronaldo satılsın mı?' anketinden yüzde 83'lük 'Evet' sonucu çıkmıştı.

    Peki ama hangi takıma?

    İspanya'daki yeni vergi kanunundan dertli olan Ronaldo'nun tekrar Premier Lig'in yolunu tutabileceği belirtiliyor

    Ronaldo'nun açıklaması İngiliz futbolunun zirvesindeki iki ekip olan Manchester United ve Manchester City'yi harekete geçirdi.

    İngiliz basını, özellikle maddi açıdan memnun olmayan Portekizli yıldızın Manchester'a döneceğini ama bu kulübün, eski takımı United değil City olacağını öne sürüyor.

    İspanyol AS'ın haberine göre de Manchester City Ronaldo için 200 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

    Ronaldo, daha önce, "Bir gün İngiltere'ye dönersem bu takım kesinlikle United olur. Ferguson'a asla ihanet etmem" ifadelerini kullanmıştı.

    Sunday Mirror gazetesi de dünkü sayısısında, United menajeri Alex Ferguson'ın klüp yönetimine ne pahasına olursa olsun Ronaldo'yu geriş getirme çağrısı yaptığını yazdı.

    Ferguson'ın Wayne Rooney'i elden çıkarması durumunda bu transferden gelecek parayla eski öğrencisini geri getirebileceği iddia ediliyor.

    Alex Ferguson'ın Rooney'den hoşnut olmadığı yönünde iddialar bir süredir dile getiriliyor.

    Ancak İngiliz Daily Star gazetesi, Manchester City'nin Ronaldo'ya ayda 1.2 milyon Euroluk bir teklif yaptığını yazdı.

    Böyle bir teklifin Portekizli oyuncunun kararını değiştirip değiştirmeyeceği merak ediliyor.

    Son gelişmeler üzerine Paris Saint Germain'in de Ronaldo ile yakından ilgilendiği ifade ediliyor.

    Real Başkanı Florentino Perez, PSG ve Anzhi Makhachkala'nın Portekizli oyuncuya yılda 20 milyon euro maaş vermeye hazır olduğunu düşünüyor.

    Bu nedenle Real yönetimi eğer sorun aşılmazsa yıldız oyuncusunu 200 milyona bu takımlara göndermeye hazır.

    Kimi haberler göre, Portekizli oyuncuyla anlaşma sağlanamazsa Ocak ayındaki transfer sezonunda gönderilecek.

    Kimi haberlerde ise bunun önümüzdeki yaza bırakılacağı ileri sürülüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow