hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Curling'de iki zafer birden

    Curlingde iki zafer birden
    expand

    Erzurum'da süren Avrupa Curling Şampiyonası'nda, C Grubu müsabakalarında Türkiye, Belarus'u, erkeklerde 8-2, kadınlarda 7-0 yendi. Erkek takımı grubunda 2. olurken, kadın takımı ise grubunu lider tamamladı.

    Erzurum'da süren Avrupa Curling Şampiyonası'nda, C Grubu müsabakalarında Türkiye, Belarus'u, erkeklerde 8-2, bayanlarda 7-0 yendi.

    Erzurum Curling Arena'da gerçekleştirilen müsabakalarda Türk Milli Takımı, kadınlarda Belarus'u 7-0 yenerek, grubunu lider tamamladı, erkeklerde ise grubunda bir mağlubiyet, alarak ikinci oldu.

    Kadınlar bugün saat 18.00'da grubun ikincisi Hollanda, erkeklerde grubun birincisi Hırvatistan ile saat 18.00'da, B grubuna yükselme maçı yapacak.

    B grubuna çıkacak diğer takımı, C grubunu 3. ve 4. sırada bitirecek takımlar arasındaki maçın galibi belirleyecek.

    Günün diğer karşılaşmalarında ise kadınlarda Romanya, Slovenya'yı 8-5, erkeklerde İzlanda, Romanya'yı 7-5, Hırvatistan ise Lüksemburg'u 8-1 mağlup etti.

    -"Bir ilki başarmak istiyoruz"-

    Türk Milli Takım Antrenörü Fatih Ağduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakalarda elde edilen başarının kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

    Kadınlarda fire vermeden grubu birinci tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ağduman, şöyle konuştu:

    "Kızlarımız grubu fire vermeden birinci tamamladı. Erkekler bir fire verdi, ama oyun sistemi gereği şimdi bir ve ikinci takımlar tekrar arasında maç yapacak. Bu maçların ardından galip gelen takım doğrudan çıkacak. Yenilen ekip ise grubun 3. ve 4.'sü takımların galipleriyle tekrar oynayacak. Amacımız, B grubunda en az iki yıl kalmak ve daha çok çalışarak, B grubunda ilk 4'e girerek, A grubuna yükselmek. Bu kolay değil ve bunun farkındayız. Bir ilki başarmak istiyoruz."

    Milli takım oyuncuları Alican Karataş ile Öznur Polat da B grubuna çıkmak için çok çalıştıklarını belirterek, kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi.

    Avrupa Curling Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı Murat Akın da bugün yapılacak müsabakaların ardından, çarşamba günü ödül töreni  düzenleneceğini belirterek, "Bir aksilik çıkmazsa, kendi elimizle kendi çocuklarımızın altın madalyalarını takacağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow