hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Real Madrid'i ipten aldı

    Mesut Real Madridi ipten aldı
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur (D) Grubu 4. maçında Real Madrid, Borussia Dortmund ile 2-2 berabere kaldı. Maçı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın özellikle ilk yarısında rakibine oranla etkili bir futbol ortaya koyan Borussia Dortmund, ilk 15 dakika yakaladığı iki net gol pozisyonundan yararlanamadı ancak 28. dakikada Reus'un güzel golüyle 1-0 öne geçti.

    Oyun kurmakta zorlanan Real Madrid, aradığı beraberlik golünü 34. dakikada sol kanattan Mesut Özil'in ortasında iyi yükselen Pepe'nin kafa vuruşuyla buldu. İlk yarının berabere biteceği beklenirken, 45. dakikada Götze'nin vuruşunda Arbeloa'nın ayağına çarpan top ağlarla buluştu ve Borussia Dortmund 2-1 öne geçti.

    Özellikle son 20 dakika neredeyse tek kale oynayarak gol arayan Real Madrid için beraberlik, 89. dakikada serbest vuruştan Mesut'un ayağından geldi. 

    Mesut'un dışında diğer Türk kökenli Alman futbolcu olarak Borussia Dortmund'da da İlkay Gündoğan forma giydi. Özellikle ilk yarıda takımı adına etkili olan İlkay Gündoğan, 79. dakikada yerini Perisic'e bıraktı. Öte yandan, maçta yaşanan zorlu pozisyonlara rağmen hakem Cüneyt Çakır, iyi bir yönetim gösterdi. Real Madrid'in 34. dakikadaki golünden önce Varane'nin faul yaptığını savunan Borussia Dortmund teknik heyeti ve futbolcular, 4. hakem Cem Satman'ın yanına kadar giderek, karara itiraz etti.

    79. dakikada Kaka'nın Dortmund ceza alanı içinde düşürüldüğü pozisyonda penaltı bekleyen Real Madridliler de hakem Çakır'ın kararına karşı çıktı.

    Bunun dışında ikinci yarının hemen başında Callejon'un meşin yuvarlağı ağlarla buluşturduğu pozisyonda hakem Çakır, ofsayta karar verdi.

    Maç boyunca topun oyunda kalmasına yönelik kararlarıyla dikkati çeken Cüneyt Çakır, sarı kartını iki kez çıkardı. Borussia Dortmund takımından Grosskreutz (Dk. 57) ve Hummels (Dk. 65) sarı kart gören oyuncular oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow