hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aykut Kocaman avantaj peşinde

    Aykut Kocaman avantaj peşinde
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda AEL Limassol ile yapacakları maçı kazanarak, gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj sağlamak istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kocaman, sarı-lacivertli takımın futbolcularından Dirk Kuyt ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında maçla ilgili değerlendirmeler yaparak, soruları yanıtladı.

    İlk 3 maç sonunda 7 puan elde ettiklerini hatırlatan ve yarınki maçta da 3 puan almak istediklerini belirten Kocaman, "Ana hedef tabii ki iyi oyun, ama daha fazla 3 puanı alıp 10 puana yükselmek ve diğer iki rakibimizin kendi aralarındaki maçın skorunu beklemek. 10 puan belki de 5. ve 6. maçlar öncesi bize 2. tura geçmek için çok daha büyük bir avantaj sağlayabilir" diye konuştu.

    Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz dışındaki diğer futbolcuların yavaş yavaş takıma döndüğünü anlatan Kocaman, bu durumun yarın ve bundan sonraki maçlar için umutlarını ve güvenlerini artırdığını ifade etti.

    AEL Limassol ile deplasmanda oynadıkları maçta, Kıbrıs Rum Kesimi'ne ayak bastıkları andan itibaren büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını, kafalarındaki olumsuz şeylerin hiçbirisinin gerçekleşmediğini aktaran Kocaman, "Şimdi bizim de buradan kendi taraftarımızdan en büyük isteğimiz, dileğimiz bu anlamda olacak. Aynı misafirperverliği onlara göstermemiz gerekiyor. Sportif anlamda limitlerimizi zorlamak adına her şeyi yaparken, taraftarımızın da bu konuda dikkati hepimizi sevindirir" şeklinde konuştu.

    Tribünlerin neden olduğu olaylar nedeniyle aldıkları cezalara da değinen Kocaman, taraftarlardan bu duruma özellikle dikkat etmelerini isteyerek, "Biraz sınırda gidiyoruz, özellikle taraftarın saha içine etkisini artırmada biraz limitleri zorlamasından dolayı. Cezalarla karşı karşıyayız. Uzun zamandır ligde cezalarla maç oynuyoruz. Bunun Avrupa Ligi'ne de sıçraması bütün Fenerbahçeliler için sahaya gelen ya da gelemeyen herkes için açıkçası hoş bir durum değil. Bu konuda biraz daha dikkatli olmamız hepimizin de lehine bir olay" dedi. 

    -"Üç maç sonunda önemli bir avantaj yakaladık"-

    Grup maçları başlarken hedefledikleri puanın ne olduğu, takımın buna yakın gidip gitmediği ve gruptan çıktıkları taktirde transfer düşünüp düşünmedikleri yönündeki bir soruya, Fenerbahçe teknik direktörü, şöyle yanıt verdi:

    "Adım adım gitmekte fayda var. Grup her şeye çok uygun görünüyordu. Bizim de kendi durumumuz değerlendirildiğinde, gruptan çıkmanın zorluk derecesi, gruptan sonraki zorluk derecesine göre biraz daha zor görünüyordu. Üç maç sonunda önemli bir avantaj yakaladık. İkinci bölüm daha uzun bakışlı ve soluklu bir bölüm. Önce bunu başarmak sonra da oturup eksiklerle ilgili planlama yapmak daha doğru gibi görünüyor."

    -"Meireles kararı antrenmandan sonra"-

    Sakatlıktan çıkan futbolcuların durumlarıyla ilgili bir soru üzerine de Kocaman, Mehmet Topal ve Yobo'nun şu an için hazır göründüklerini, Meireles ile ilgili kararı bu akşamki antrenmandan sonra vereceklerini bildirdi. 

    Savunmada Egemen Korkmaz'ın görev yapamayacağını tekrarlayan Kocaman, şöyle devam etti:

    "Mehmet Topal ve Yobo şu an için hazır görünüyorlar. Meireles konusunda ise yapacağımız antrenmandaki durumunu gördükten sonra karar vereceğiz. Kadroya almak açıkçası kafamın içinde var. Bunu saklamanın anlamı yok. Egemen yok. Mehmet Topuz da antrenmanlara başladı ama çok maç eksiği var. Dönüşlerin olması sevindirici."

    -"Fenerbahçe demek baskı demek..."-

    Avrupa arenasında bu sezon aldıkları galibiyetlerin deplasman maçlarında elde edilmesinin hatırlatılarak, iç sahada bir baskı hissedip hissetmediklerine yönelik soruyu, Kocaman şöyle yanıtladı:

    "Fenerbahçe demek baskı demek zaten. Yani burası böyle bir yer zaten. Bazen artıyor, bazen azalıyor. Ama baskı, kelimenin tüm anlamıyla zaten burada var. Benim dönemimde içeride henüz galibiyet alamamamız, daha evvel söylediğim bir şeyi çağrıştırıyor. Bu da istatistiki bir durum ve tersine dönecektir. Dilerim yarın dönecektir. Bence bu kadro biraz daha oturduğu andan itibaren, bunu kendi Avrupa tarihinde artıya doğru götürecektir."

    -"Stoch geçen sezon bıraktığı yerde değil"-

    Stoch'a bu sezonki bakış açısının ne olduğu sorulan Kocaman, bu futbolcuyla ilgili artı ya da eksi bir şeyler söylemesinin bir anlam ifade etmeyeceğini, Slovak oyuncunun her yönüyle bilindiğini kaydederek, "Sadece inişler ve çıkışlar yaşayabilir, bunu söyleyebilirim. Stoch'un geçen sezon bıraktığı yerde olmadığı bir gerçek. Ancak oraya doğru bir gayreti olduğunu da görüyorum" değerlendirmesini yaptı.

    -"Krasic'in nereye doğru seyredeceğini yapısal olarak bilemem"-

    Krasic'in performansının sorulması üzerine de Fenerbahçe teknik direktörü, Sırp oyuncunun sakatlığının ardından Gaziantepspor maçından önceki temposunu yakalayamadığını, bunun nedenlerini oyuncunun kendisinin ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

    Niang ve Kuyt gibi bazı oyuncuların yeni bir takıma gittiklerinde sanki uzun süredir o takımın bir parçasıymış gibi işlerini yaptığını bazı oyuncuların da yavaş yavaş üzerine bir şeyler koyarak ilerlediğini anlatan Kocaman özetle şöyle konuştu: 

    "Krasic'in performansındaki bu kırılmanın sorgulamasını kendisinin yapmasını da beklerim. Bize eşik atlatacağını düşündüğüm oyunculardan biriydi. Krasic'in nereye doğru seyredeceğini yapısal olarak bilemem. Bu karakteristik bir durum. İçsel durumunu korur ve üzerine koyarsa bize eşik atlatacağını düşündüğüm oyunculardan bir tanesi."

    Kafasındaki takımın oluşup oluşmadığı sorusuna da Kocaman, şöyle yanıt verdi:

    "Şu anda bunun istediğim takım olduğunu söylersem yanıltıcı olur. Son dönemdeki skorlar iyi gidiyor, fena değil. Ama özellikle sezon başında ligde kaybettiğimiz puanların sıkıntısını çekiyoruz. Bu tür durumlarda algı çok değişiyor. Şu andaki algı olumsuz. Dolayısıyla şu andan itibaren bunları ancak arka arkaya galibiyetlerle değiştiririz. Kötü diye düşünülen Akhisar Belediyespor maçı bile daha sonra iyi olarak algılanmaya başlanacaktır. Bunu etkileyen anormal olaylar geçti. Bunu söylerken kafamın içinde ana etken şuydu. Çok fazla oyuncu transfer etmiştik. Birbirlerini tanımalarından kaynaklanan süre olacaktı. Bu oyuncuları herhalde bir tek Mönchengladbach maçında bir araya getirebildik. Sonra fazla bir araya gelmedi gibi görünüyor. Bütün kapasiteleriyle bir araya geldikten itibaren bu sorunun yanıtını vermem kolaylaşır."

    Kocaman, Akhisar Belediyespor maçında görev verdiği Sezer Öztürk'ün olumlu bir görüntü ortaya koyduğunu, takımının alternatif seçeneklerinden birisi olduğunu gösterdiğini kaydetti.

    Uzun zaman sonra taraftarın önünde önemli bir maça çıkacağı, bu nedenle heyecanlı olup olmadığı sorulan Kocaman, "Bizim işimizin en büyük parçası heyecandır. İçeride, dışarıda, taraftarın önünde ya da ayrı. Fenerbahçe olunca bu heyecan daha çok artıyor. Futbolun ve aynı zamanda Fenerbahçe'nin verdiği heyecan var" ifadelerini kullandı.

    Kuyt galibiyet peşinde

    Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın AEL Limassol ile yapacakları maçı heyecanla beklediğini ifade ederek, "İyi bir galibiyet, bize bundan sonraki hedeflerimiz için çok yardımcı olacak" dedi.

    Kuyt, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına Kıbrıs Rum Kesimi ekibiyle yapacakları maç için, "Heyecanla bu karşılaşmayı bekliyorum. Turnuvaya iyi başladık. Ama daha sonunu getirmedik. İyi bir galibiyet, bize bundan sonraki hedeflerimizde çok yardımcı olacak" değerlendirmesini yaptı.

    Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümü nedeniyle dün Ankara'da düzenlenen etkinliklere katılan Kuyt, iki ülke Başbakanı ile bir arada olduğu organizasyonla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

    "Bu daveti almak çok özel bir şeydi benim için. Çok özel bir gün oldu. Birlikte bir akşam yemeği yedik. Çok da hoş bir toplantı oldu aynı zamanda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Hollanda Milli Takımı formasını hediye ettik. O da çok mutlu oldu. Çok da hoş bir sohbet oldu aramızda. Böyle bir sohbet, birlikte bir Türk kahvesi içerken çok kolay oluyor."

    Fenerbahçe Futbol Takımı'nda başlatılan Türkçe dersleriyle ilgili değerlendirmesi de sorulan Kuyt, "Bir futbolcu Hollanda'ya, İspanya'ya, İtalya'ya giderse o ülkenin dilini öğrenmek durumundadır. Yabancı oyuncular için de Türkçe öğrenmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Benim için özel değil çok normal bir şey. Çok enteresan bir durumdu. İlk Türkçe dersimizi aldık. Birlikte çok eğlendik bu derste. Yavaş yavaş daha fazla Türkçe kelime öğrenmeye vekonuşmaya başlıyoruz. Umarım ileride takım arkadaşlarımızla daha çok Türkçe konuşabiliriz" şeklinde ifadeler kullandı.

    Kuyt'ın Türkçe dersleriyle ilgili yorumu üzerine söz alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Kuyt, Türkçe konusunda güzel bir konuya değindi. Kendisine bu anlamda teşekkür etmek lazım. Böyle yapmamız lazım. Çok güzel ifadeler kullandı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow