hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim: "Zamanında ve güzel bir galibiyet"

    Terim: Zamanında ve güzel bir galibiyet
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu maçında CFR Cluj'ü 3-1 yenmelerini, zamanında ve güzel bir galibiyet olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, CFR Cluj karşısında güzel bir maç çıkardıklarını belirterek, "Son zamanlardaki iyi futbollarımızdan birini oynadığımızı düşünüyorum. Sevinçliyim, galibiyetin yanında, son sözümüzü söylemeye hak kazandığımız ve sonuna kadar o sözümüzü söyleme hakkını elde ettiğimiz için. Galatasaray'ın Avrupa'daki reflekslerinden bir tanesi bu. Zamanında ve güzel bir galibiyet" dedi.

    Gelinen noktada grubun ikincisi olduklarını aktaran Terim, ilk maçlar öncesi yaptıkları hesapların bugün birbiriyle örtüştüğüne değinerek, "Manchester United, Braga'yı yendi ve biz ikinci sıraya çıktık. Önümüzdeki maçlarda da olay çok değişebilir" ifadesini kullandı.

    -"Galatasaray, Avrupa'daki yerini hatırladı"-

    Sarı-kırmızılı teknik adam, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nın kazanıldığı yolda Galatasaray'ın yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 maçını 1 puanla tamamladığı ve ardından çıkışa geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Diğer 3 maçta esasında elde etmemiz gereken puanları elde edemeyip, iyi oyunumuzun karşılığını alamamıştık. Bugün ise her şey hesapladığımız gibi oldu. Bugün hepimiz bir bütün olduk. Başkanımız da geldi. Galatasaray ailesi normal bir refleks göstererek kendini, Avrupa'daki yerini hatırladı. Umut ederim bu güzel gece son iki maçımızda da devam eder ve hedefimiz olan gruptan çıkmayı başarırız" diye konuştu.

    Terim, gruptan çıkılması durumunda hedefin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olup olmayacağının sorulması üzerine ise "Hayır, hedef gruptan çıkmak. Bu, başarı olur. Oradan sonrasını konuşuruz ama yapılacak çok şey ve eksiklerimiz var. Ço k çalışmalıyız. Kolay değil" dedi.

    -"Manchester United'ın yedek takımı olmaz"-

    Fatih Terim, grupta 12 puanla bir üst tura çıkmayı garantileyen Manchester United'ın İstanbul'daki maça iddiasız gelip, yedek oyuncularla oynayabileceği yönündeki bir değerlendirme üzerine şunları söyledi:

    "Kalan maçlara bakıldığında fikstür avantajı en kötü olan yine biziz. Ricam, 'Manchester United iddiasız gelecek' demeyin. Manchester United'ın yedeği olmaz. Manchester, Manchester'dır. Kimse yenilmek istemez. Biz kendi sahamızda dikkatli olarak, kendi oyun düzenimizi oynayarak, umut ederim oradaki gibi bir hakem olmaz, ümit ederim kazanırız inşallah. Eğer CFR Cluj Braga'yı yener, biz de Manchester United'ı yenersek, son maçlarda biz Braga'ya yenilsek, onlar da Manchester United'a yenilseler bile gruptan çıkan taraf oluyoruz. Biz 40 günde 14 maç oynayacağız ve herkese görev düşüyor. Mersin İdmanyurdu maçında belki farklı bir kadro olacak. Manchester United da böyle oynayacaktır. 'Biri oynuyor, biri oynamıyor' dersek yanılırız. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı hedefleyen bir takımdan bahsediyoruz."

    -Hamit, Burak ve Emre'ye övgü-

    Tecrübeli teknik adam, bir soruya karşılık, oyuncuları Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'dan övgüyle bahsetti.

    Hamit Altıntop'un her geçen gün daha iyi olduğunu dile getiren Terim, "Çok bariz şekilde oyunda kaldığı her dakika açılıyor. Hamit, her zaman söylüyorum, önemli bir oyuncu ve her geçen gün de gelişecek. Goller atmaya da başlayacak. Şimdi attırıyor ama atacak da. Kendisinden memnunum" diye konuştu.

    CFR Cluj'e 3 gol atan Burak'ın 3 tane daha da atabilecek pozisyonlara girdiğine değinen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Aferin ona. O gol noktalarında olabilmek önemli. Yavaş yavaş daha iyiye gidiyor. Oyun stilini de değiştiriyor ve baskıya yardıma gidiyor. Önemli asistler de yapıyor. Performansından çok memnunum. Daha da artacak onun performansı, bundan eminim" dedi.

    Terim, Emre Çolak'ın da başarılı bir oyun sergilediğini ve ilk 11'e döndüğünü belirterek, "Emre Çolak da muhteşem oynadı. Bu arada, kendi ve istikbali adına bir şeyler de anladı. Futbolda her zaman ciddi olunması, aşama kaydedilmesi, çalışılması gerektiğini anladı. Böyle devam etmesi gerekir. Özellikle de oyundan çıkarmadım. Her saniyede bize lazım oldu" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow