hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraftar sahaya indi, futbolcular kaçtı

    Taraftar sahaya indi, futbolcular kaçtı
    expand

    PTT 1. Lig'deki Ankaragücü-Torku Konyaspor karşılaşması, evsahibi takım taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle, hakem Mürvet Sezer tarafından tatil edildi.

    Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan ve Torku Konyaspor'un 3-0 üstünlüğünde süren maçın 42. dakikasında Ankaragücü taraftarları, sahaya inerek, saatli kale arkası tribününde yer alan Torku Konyaspor taraftarlarına saldırdı. Çok sayıda taraftarın karıştığı olayda, emniyet güçlerinin yetersiz kaldığı gözlenirken, sarı-lacivertli futbolcularla, polisler arasında da tartışmalar yaşandı.

    Olayların ardından hakem ve iki takım oyuncuları da soyunma odasına girdi.

    Torku Konyaspor taraftarları emniyet güçleri eşliğinde stattan çıkartılırken, Ankaragücü Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de sahaya inerek bir süre taraftar liderleriyle görüştü.

    Ankaragücü yönetimi, Torku Konyaspor yönetimiyle de görüşerek maçın oynanmasını istediklerini, gerekirse taraftarları stattan çıkartabileceklerini bildirdiler.

    Ancak konuk ekibin 3-0'lık üstünlüğü devam ederken 42. dakikada tribünde çıkan olaylar ve taraftarların sahaya inmesi nedeniyle hakem Mürvet Sezer tarafından kesin olarak tatil edildiği açıklandı.

    "103 yıllık çınar olan Ankaragücü'ne zarar verdiler"

    Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Ankaragücü-Torku Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

    Yaşanan olaylara çok üzüldüğünü belirten Şan, "Maçın içerisindeki atmosferden dolayı, bir taraftarın sahaya girmesiyle başlayan olaylara çok üzüldüm. Ankaragücü taraftarı 103 yıllık çınar olan Ankaragücü'ne zarar vermiştir. Saha içinde yaşanan olaylarda iki futbolcumuz hafif darbe almıştır. Maçın iptal edilmesi hakem tarafından doğru bir karardı. Torku Konyaspor taraftarının erkenden çıkarılması da daha büyük olayları engellemiştir. Ankaragücü takımına üzüldüm. Bu karşılaşmada hükmen mağlup sayılacak, en az da 5-6 maç ceza alacak" dedi.




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow