hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Phelps tarihe geçti

    Phelps tarihe geçti
    expand

    2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında, yüzmede erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında altın madalyayı ABD, 6:59.70'lik derecesiyle kazanırken, Michael Phelps olimpiyatlardaki 19. madalyasını alarak oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçti.

    2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında, yüzmede erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında altın madalyayı ABD, 6:59.70'lik derecesiyle kazandı.

    Aquatics Center'da yapılan mücadelede, Ryan Lochte, Michael Phelps, Conor Dwyer ve Ricky Berens'ten oluşan ABD takımı, baştan sona önde götürdüğü yarışı 6:59.70 ile tamamladı ve en yakın rakibi Fransa'ya saniyenin yüzde 3'ü fark atarak altın madalyaya uzandı.

    ABD takımında ilk yüzen isim Lochte olurken, efsane yüzücü Phelps en son ülkesi adına yarışan sporcu oldu. ABD, 4x100 metre bayrak yarışlarında altın madalyayı kaptırdığı Fransa'dan da rövanşı almış oldu.

    Gümüş madalyayı 7:02.77 ile Fransa kazandı. Fransa adına Yannick Agnel, Clement Lefert, Amaury Leveaux, Gregory Mallet kulaç attı.

    Çin ise Yun Hao, Yunqi Li, Haiqi Jiang ve Yang Sun ile 7:06.30'luk derece yakaladı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

    Phelps tarihe geçti

    ABD takımında yer alan Michael Phelps, olimpiyatlardaki 19. madalyasını kazanarak, oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçti.

    Atina 2004'de 6 altın, 2 bronz, Pekin 2008'de ise 8 altın madalya kazanan ABD'li yüzücü, Londra'da aldığı 1 altın, 2 gümüş madalyayla toplam 19 madalyaya ulaştı ve adını olimpiyat tarihine altın harflerle yazdırdı.

    En fazla madalya kazanma rekoru 18 madalya ile Rus cimnastikçi Larissa Latynina'ya aitti.

    "Harika bir kariyerim oldu"

    Londra Olimpiyat Oyunları'nda, yüzmede erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında ülkesinin kazandığı altın madalya ile oyunlar tarihine en fazla madalya kazanan sporcu olarak geçen ABD'li yüzücü Michael Phelps, "Harika bir kariyerim oldu" dedi.

    Phelps, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Bu anı yaşamam için yardımcı olan tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Büyük bir liderlik istediğimi arkadaşlarıma söylemiştim. Bunu yaşattıkları için onlara teşekkür ederim" diye konuştu.

    27 yaşındaki ABD'li yüzücü ayrıca, "Harika bir kariyerim oldu" dedi ancak, Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmesi gereken yarışlar olduğuna dikkati çekti.

    ABD takımında yer alan Michael Phelps, olimpiyatlardaki 19. madalyasını kazanarak, oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçmiş oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow