hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gamze Eskişehir'de coşkuyla karşılandı

    Gamze Eskişehirde coşkuyla karşılandı
    expand

    Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Gamze Bulut, memleketi Eskişehir'de coşkuyla karşılandı.

    Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'dan kente gelen Bulut'u Eskişehir Garı'nda annesi Fatma, babası Hasan, kardeşi Selim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve il müdürlüğü bünyesinde eğitim gören atletler karşıladı. Daha sonra garın toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Bulut, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Yarışın çok iyi geçtiğini anımsatan Bulut, şöyle konuştu: "Bizim hedefimiz finale kalmaktı. Antrenörümle sadece 9 ayda hazırlandık. Bunun sonucunda Avrupa ve Olimpiyat ikinciliği geldi. Yarışta tek aksiliğim 3'üncü olan yarışmacı son 200 metrede beni çok engelledi. Üçüncü kulvardan koşmak zorunda kaldım. Son 120 metreyi sorarsanız hiç hatırlamıyorum ama 'iman gücü' diyorum herkesin dualarıyla koştum. Hedefim gelecek yıl ve 2016'da yapılacak organizasyonlarda da madalya almak."

    "2016 olimpiyatlarına 70 atletle katılmayı hedefliyoruz"

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de Londra Olimpiyatları'nda Türk tarihi açısından ilkler yaşandığını vurguladı. Olimpiyatlarda madalya alacaklarına inandıklarını belirten Terzi, "Bazı beklentilerimiz vardı onlar da gerçekleşseydi madalya sayımız daha fazla olabilirdi. Gamze yaş olarak çok genç, önünde uzun yıllar var. Çok büyük başarılar elde edecek. Bu zamana kadar yapılan olimpiyatlarda ilk kez 80 bin kişilik stadyumda İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve yaklaşık 2 milyar insanın bu
    olayı seyretmesi Türkiye açısından da gurur verici bir olaydı" diye konuştu.

    Terzi, Bulut'un Eskişehirli olmasının kendisi açısından önemli olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

    "Biz Gamze'nin küçüklüğünü biliyoruz. Artık önümüz açıktır. 2016 olimpiyatlarına 70 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. 2020 olimpiyatları da eğer İstanbul'da yapılırsa 100 atletle katılmak istiyoruz. Bu konuda 163 kişilik aday kadromuz hazır. Önümüz açık, projelerimiz sistemlerimiz açık. Ben madalyaların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
    Gamze'nin babası Hasan Bulut da kızının gösterdiği başarıdan dolayı çok heyecanlandıklarını ve olimpiyatlara katılan tüm sporcuların da Gamze kadar
    alkışı hak ettiğini söyledi.

    Anne Fatma Bulut ise 4 aydır göremediği kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bulut, daha sonra ailesiyle Emek Mahallesi'ndeki evlerine gitti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow