hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli davasında karar açıklandı

    Şemdinli davasında karar açıklandı
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'a ait 'Umut Kitabevi'ne atılan bombanın patlaması sonucu 1 kişinin ölmesi, 1 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili tutuklu yargılanan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş'e 39'ar yıl 10'ar ay hapis cezası verildi.

    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki patlamayla ilgili davada karar duruşması bugün Van'daki 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

    Van'da meydana gelen depremlerden sonra Adalet Sarayı'nın hasar görmesi nedeniyle ertelenen duruşma Adalet Sarayı'nın M Tipi Cezaevi'ne taşınmasından sonra burada görüldü.

    Geçen duruşmada savcı, tutuklu yargılanan sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş ile ilgili esasa ilişkin görüşünü mahkemeye sundu.

    Savcı, Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'i, 'adam öldürmek', 'çete kurmak' ve 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından 39 yıl 5 ay 10'ar gün hapis ceza istedi. Mahkeme, bugün açıkladığı kararında sanıklara 39'ar yıl 10'ar ay 27'şer gün hapis cezası verildiğini açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow