İndex

Denizden çıkarılmaya çalışılıyorlar

Denizden çıkarılmaya çalışılıyorlar

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İzmir'deki Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça'da denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağının yeri tespit edildi. Uçağı bulunduğu yerden çıkarmak için Deniz Kuvvetleri seferber oldu. Çalışmalar, havadan, karadan ve su altından devam ediyor.

Önceki gün, Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı iki uçucu personelle birlikte havalanan T-37C tipi askeri eğitim uçağından saat 16.05 itibariyle haber alınamamıştı. Araştırmada, askeri eğitim uçağının, Foça ilçesi Arslanburnu mevkisi açıklarında, karaya yaklaşık 5 mil uzaklıkta denize düştüğü ortaya çıkmıştı.

Gece boyunca uçak, helikopter, bot ve mayın tarama gemisi tarafından yapılan arama çalışmaları, dün, sabah saat 10.00 itibariyle sonuçlandı. Uçağın ve içinde oldukları tahmin edilen personelin, 125 metre derinlikte oldukları saptandı.

Uçağın yerinin belirlenmesinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı ekipler, enkazı ve pilotları çıkarmak içir seferber oldu. Bugün, sabah saatleri itibariyle bölgeye gelen Alanya ve Akçay mayın avlama gemileri ile Akın ve Işın kurtarma gemileri, derin su dalgıçları çalışmalarına başladı. Çalışmaların bugün veya en geç yarın tamamlanacağı, uçağın gövdesinin ve iki personelin çıkarılacağı kaydedildi.

Uçaktaki personeli arama çalışmaları, öğleden sonra da devam etti. Mayın ve kurtarma gemileri, askeri bölge ilan edilen kısımda, derinlikte nasıl yol izleneceğine yönelik çalışmalarını sürdürürken, helikopter ve CASA uçağı ise, pilotların yine de düşmeden önce atlama ihtimaline karşılık karanın üzerinde sürekli uçuş yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan "Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar ve pilot adayı 23 yaşındaki Teğmen Serkan Sağır düşen uçaktaydı. İki personelin halen uçağın içinde olduğu belirtildi.

Bu arada, Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar'ın ülkesindeki internet havacılık sayfalarında kokpitteyken fotoğraflarının yayınlandığı ortaya çıktı.

İlgili Konular » Uçak Kazalarıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam