hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunma Sanayii bu yıl seri üretime geçiyor

    Savunma Sanayii bu yıl seri üretime geçiyor
    expand

    Milli Savunma Sanayi projeleri için 2012 yılı milat olacak. İnsansız hava aracı Anka, ilk milli piyade tüfeği, milli tank, milli gemi ve Atak helikopteri projelerinde bu yıl üretim yılı olacak.

    Türk ordusunun tüm kara araçları da artık Türkiye'de üretiliyor. Silahlı kuvvetlerin ihtiyaçları dışında Türk savunma sanayiinin, bu yıl 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmesi bekleniyor.

    Türk piyade tüfeği, Türk tankı Altay, Türk helikopteri Atak, Türk gemisi Milgem... Savunma sanayinde milli projelerin son aşaması, seri üretime geçilmesi...

    Artık askerin en önemli silahları tamamen yerli üretim olacak. Sadece silahlar değil, istihbarat da yerli insansız hava aracı Anka'dan gelecek. Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Atak helikopterinin uçuşa geçtiğini açıkladı. Atak, "Bu helikopterin üzerindeki tüm elektronik sistemler Türkiye'de imal ediliyor. Şu anda TAİ'de üretilen ilk helikopterimiz atış testlerine başladı. Hedefimiz bu yılın ilk yarısında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mıza ilk teslimatı yapmak. Helikopter özellikle terörle mücadele ihtiyaçlarına çok iyi yanıt veren bir helikopter" diye konuştu.

    Türkiye artık dışardan kara aracı satın almıyor. Hatta türkiye'de üretilen kara araçları önemli bir ihracat kalemini oluşturuyor. Bu yıl toplam savunma ihracatının 1 milyar dolar düzeyinde olması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow