hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Heyelan bölgesine şehir inşa ettiler

    Heyelan bölgesine şehir inşa ettiler
    expand

    Dikmen'in Akpınar Mahallesinde yeni yapılan lüks apartmanların inşaa edildiği zeminin heyelan riski taşıdığı ortaya çıktı. Bölge, Çankaya Belediyesine bağlı ama Başkan Bülent Tanık sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu öne sürdü. Melih Gökçek de Çankaya Belediyesi'ni suçladı.

    Tanık, heyelan riski bulunan bölgenin imar izninin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini savundu. 1995 -1997 yıllarında yapılan düzenlemelerle de  iskan  konusunda ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluğunun olmadığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen iskan uygulamalarıyla alan yapılanmaya açıldığını iddia etti.

    Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e göre de sorumluluk Çankaya Belediyesi'nde. Gökçek, "Büyükşehir Belediyesinin tek yetkisi 5 binlik plan yapmaktır. Bize gelir tasdik ederiz, yürürlüğe girer. Sonra tüm ruhsat işlemleri ilçe belediyeleri tarafından yapılır. Zemin etüdü raporlarını onlar inceler" dedi.

    ODTÜ'nün raporuna göre, bölgenin risk taşıdığı can ve mal güvenliğinin olmadığı sonucuna varılınca bölgedeki evlere 10 gün içinde boşaltılması için tebligat gönderildi. Ancak ev sahipleri mahkemeye başvurdu.Yıkım şimdilik durduruldu. Çankaya Belediyesi'nden savunma istendi.

    Bu süreç içinde orada beklenmedik bir kaza olursa benim sorumluluğumu yargı üstlenmiş olacak...

    Peki Akpınar'a ne olacak? Gökçek heyelan bölgesine yardım edecek ancak bir şartı var: "Çankaya Belediye Başkanı çıkar der ki, 'Bütün kabahat bizde, özür diliyoruz ve Melih Başkandan yardım istiyoruz.' Bunu desinler yardım edeyim."




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow