hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askerdeki ölümde G-3'lü tatbikat

    Askerdeki ölümde G-3lü tatbikat
    expand

    Sevak Şahin Balıkçı'yı Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Gümüşörgü Karakolunda vatani görevini yaparken kazayla öldürdüğü iddia edilen Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

    Diyarabıkr 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın 4'üncü duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanık Kıvanç Ağaoğlu hazır bulundu.

    Duruşmada dinlenen tanık Halil Ekşi, olay sırasında Sevak Şahin Balıkçı ve sanık Kıvanç Ağaoğlu ile karakoldan yaklaşık 200 metre uzaklıkta tel örgü diktiklerini belirterek, çalışırken yere eğildiği için silahın ateş alma öncesini göremediğini söyledi.

    Ağaoğlu ile Balıkçı'nın arasında daha öncesinde bir sorun yaşanmadığını belirten Ekşi, silahın tek el ateş alması sonucu Balıkçı'nın yaralanarak, yere yığıldığını bildirdi.

    Tanık Ekşi, terhis olduktan sonra sanık Kıvanç Ağaoğlu'nun yakınlarının telefonla kendisini aradığını, Ağaoğlu'nun, Aydın'da oturan bir tanıdığının kendisiyle görüştüğünü, bu telkinler nedeniyle de ifadesini değiştirdiğini söyledi.

    Sanığın G-3 piyade tüfeğini nasıl tuttuğunu gösterdi

    Mahkeme başkanı, salona getirttiği G-3 piyade tüfeğini tanık Ekşi'ye vererek, olay esnasında sanık Kıvanç Ağaoğlu'nun elinde bulunan tüfeği nasıl tuttuğunu göstermesini istedi. Bunun üzerine Ekşi, 3 kez tüfekle Ağaoğlu'nun olay anında silahı nasıl tuttuğunu gösterdi.

    Müdahil Avukatlar, tutuksuz yargılanan sanık Ağaoğlu ile yakınlarının delillerin karartılması ve tanıkların ifadelerinin değiştirilmesi yönünde girişimlerinin bulunduğunu, bu nedenle sanığın tutuklanmasını talep ettiler.

    Ayrıca, olay yeri inceleme ekibinde görevli 2 askeri personel ile bazı tanıkların dinlenmesini istediler.

    Sanık Ağaoğlu ise tanık Ekşi'nin verdiği ifadelere katılmadığını, ona ifadesini değiştirmesi için telkinde bulunmadığını söyledi.

    Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından, Kıvanç Ağaoğlu'nun tutuklanması talebini reddederek, olay yeri inceleme ekibinde görevli 2 askeri personel ile diğer bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

    İddianamade, Gümüşörgü Karakolunda vatani görevini yapan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Sevak Şahin Balıkçı'yı (25), 24 Nisan 2011 günü kazara öldüren er Kıvanç Ağaoğlu'nun "Taksirle adam öldürmek suçundan" 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow