hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli-Erzincan yolunda çığ faciası

    Tunceli-Erzincan yolunda çığ faciası
    expand

    Tunceli - Erzincan karayoluna 3 ayrı noktada çığ düşmesi sonucu içinde 90 yolcunun bulunduğu 2 otobüs, 10 otomobil ile TIR ve kamyonlar mahsur kaldı. Otobüslerden birinin sürücüsünün çığı 10 saniye önce fark ederek durduğu ve olası bir faciadan yolcuların son anda kurtulduğu öğrenildi.

    Karayolları Tunceli Şube Şefliği yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bugün saat 16.00 sıralarında Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunun 40'ncı kilometresindeki 2 ayrı noktaya çığ düştü.

    Bu kesimde yol kapanınca bazı araçlar mahsur kalırken, saat 17.30 sıralarında bu kez aynı yolun 46'ncı kilometresinde bulunan Kırmızı Köprü Köyü yakınlarında büyük bir çığın daha düştü.

    Burada da 2 otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Otobüslerden, Tunceli'den Erzincan yönüne giden otobüsün sürücüsünün çığı son anda fark ettiği ve aracı durdurarak 10 saniye fark ile 45 yolcuyu çığ altında kalmaktan kurtardığı belirtildi.

    Cep telefonuyla Tunceli'deki yakınlarını arayanlar, otobüsteki yolcuların çığlık attığını ve şans eseri ölümden döndüklerini söyledi.

    Karayolları ekiplerinin bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk ederken, bölgede sürekli yeni çığların meydana geldiği ve bu nedenle ulaşımda güçlük yaşandığı belirtildi.

    Tunceli-Erzincan karayolu trafiğe kapanırken, çığı temizleyip yol açma çalışmalarının sabah saatlerini bulacağı kaydedildi.

    Karayolları yetkilileri mahsur kalan araçların bulunduğu bölgede de yeni çığ riski bulunduğunu, bölgede kar yağışının da devam ettiğini bu nedenle bölgede sıkıntıların yaşanabileceğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow