hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye davasında tahliye çıkmadı

    Belediye davasında tahliye çıkmadı
    expand

    Aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu 29 kişinin, çıkar amaçlı örgütü yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi. Yaklaşık 8 aydır tutuklu olan 10 sanığın tahliye istemi reddedildi.

    Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar, suç tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncel ile Ahmet Atma, Hacı Tepe, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar ve Süleyman Tulpar ile tutuksuz sanıklardan Mehmet Şu ve Mehmet Duran Yelin hazır bulundu. Aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu tutuksuz 17 sanık ise sonraki celselerde yargılanacakları için duruşmaya katılmadı.

    Duruşmanın bugünkü oturumunda, dünkü oturumda ifade veren tutuklu sanıkların avukatları söz aldı ve yaklaşık 8 aydır tutuklu olan müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

    Tutuksuz sanıklar Mehmet Şu ile Mehmet Duran Yelin, "çete üyesi olmak" suçunu kabul etmediklerini ve haklarındaki iddiaların kendilerini çok şaşırttığını belirterek, beraatlarını istedi.

    Mağdurlar Neşet Eren, Murat Sarısu ve Jale Eren ise sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

    Bu arada, dünkü oturumda avukatları olmadığı için savunma yapamayan tutuklu sanıklar Yusuf Erbey ve Orhan Yiğit, bugünkü oturumda da avukatları olmadığı için ifade veremedi.

    Mahkeme başkanı, tahliye taleplerinin reddine karar vererek, tutuklu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu tutuksuz 16 sanığın sonraki celsede hazır edilmelerine karar vererek, duruşmayı erteledi. Ayrıca mahkeme başkanı, Adana Büyükşehir Belediyesinin davaya müdahil olma talebini de kabul etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow