İndex

Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda 15 PKK'lı öldürülürken, 2 askerin şehit olduğu 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

(DHA) -- Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu alanı tespit etti.

Dün öğlen saatlerinde Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli geniş kapsamlı operasyon düzenlendi.

Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, kalabalık terörist grubuyla sıcak temas sağladı.

Çatışmada, ilk anda 10 PKK'lı öldürülürken, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgeye sevk edilen takviye birliklerle teröristlerin kaçış noktaları tutulmaya çalışılırken, çatışmanın yer yer sürdüğü belirtildi. Kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların bulunduğu ve kaçış alanlarını yoğun ateş altına aldı.

Osmaniyeli olan şehit 31 yaşındaki Çavuş İbrahim Kurt'un evli 2 çocuk babası, Erzincan nufusuna kayıtlı şehit Jandarma kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın da Esra Bayram ile evli çiftin 3 yaşında Berke adında erkek çocukları olduğu öğrenildi.

Şırnak Valiliği yaptığı açıklamada Şırnak'taki operasyonda öldürülen PKK'lıların sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam