hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Balyoz Davası"nda flaş gelişme

    Balyoz Davasında flaş gelişme
    expand

    ''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ'un tanık olarak dinlenilmelerine karar verdi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 77'nci duruşması görülen "Balyoz Planı" davasının ara kararında mahkeme heyeti, Andıç davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanları Orgeneraller İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın "tanık" sıfatıyla mahkemeye çağrılmasına karar verdi.

    5 - 7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen dava konusu plan seminerine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı sonuç raporunda imzaları bulunan Yaşar Büyükanıt, Bekir Kalyoncu ve Köksal Karabay'ın tanık olarak dinlenilmesine karar veren mahkeme heyeti, bu isimlerin belirlenecek günde duruşmada hazır edilmeleri için kolluk kuvvetlerine yazı yazılmasını karar verdi.

    Heyet, Ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzaları bulunan Tuğgeneral Levent Gözkaya ve "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası kapsamında tutuklu olan emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da tanık olarak dinlenilmesi kararı alırken, belirlenecek günde Gözkaya'nın duruşmada hazır edilmesi için kolluk kuvvetlerine, Başbuğ'un hazır edilmesi için de Silivri 5 No'lu Cezaevi'ne yazı yazılmasına karar verdi.

    Duruşma 27 Şubat 2012 tarihine ertelendi. Kararın ardından salondaki sanıklar ve izleyiciler hep bir ağızdan "andımız"ı okudu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow