hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz"

    Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları'nın 3. olağan kongresine telekonferans yöntemiyle katılarak, "Bu ülkenin kurumları arasında bir çekişme yoktur, olamaz. Sınırları aşan her girişim yetki gaspıdır. Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz" dedi.

    Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'ne Üsküdar Kısıklı'daki konutundan telekonferans yöntemiyle katıldı.

    Başbakan Erdoğan'a telekonferans yöntemiyle bağlantı sağlandıktan sonra kongreye katılanlar, "Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz" sözlerini de içeren şarkıyı seslendirdi.

    "Söz şimdi büyük ustada" diye sunulan Erdoğan, katılımcıları hasret ve muhabbetle selamladığını belirterek, Gençlik Kolları'nın 3. Olağan Kongresi'ne başarı diledi.

    Erdoğan, "Bugün aranızda bulunmayı oradaki heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamayı çok arzu ediyordum. Ancak bildiğiniz gibi 26 Kasım'da geçirdiğim operasyonun nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle doktorlarımızın tavsiyesi üzerine evimde istirahate devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye başlayacak ve millete hizmet mücadelemizi artan bir ivmeyle devam ettireceğiz" dedi.

    "Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz"

    Erdoğan, şöyle devam etti:
    "Hiç kimsenin önünde eğilmeyiz, hiç kimseye eyvallah demeyiz. Biz milletin emanetini taşıyoruz. TBMM'nin tasarrufunu farklı yerlere çekenler utanç yaşar. Demokraside yasama-yürütme ve yargının görevleri bellidir. Sınırları aşan her girişim yetki gaspıdır. Biz bu ülkede hiçbir zaman gayrı meşruluğa izin vermeyiz. Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz.

    Münferit hadiseleri kaşıyanlar, abartanlar, farklı mecralara çekmek isteyenler Türkiye'nin düşmanlarına hizmet etmiş olurlar. Bu ülkenin kurumları arasında bir çekişme yoktur, olamaz. Yazarları, aydınları, medyayı ve özellikle siyasetçileri daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Bunu yapanlar mahçup olacaklardır. Kimse AK Parti'yi gönülden seven kesimlerin gönül dünyasını kirletemez."

    "Hiç kimse ellerini ovuşturmasın"

    Demokraside, yasamanın, yürütmenin, yargının yetki ve sınırlarının belli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Sınırları aşan her türlü girişim, yetki gasbıdır, millet iradesinin çiğnenmesidir. Gücünü milletten almayan, milletle aynı yöne, aynı istikamete bakmayan her girişim millet nezdinde, anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur. Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri, atanmışlara kul etmeyiz. 9 yıl boyunca gerek yasama, yürütme ve yargının gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam bir hassasiyet içinde olduk.

    Reformlarla uyguladığımız kararlı politikalarla gerçekleştirdiğimiz sessiz devrim niteliğindeki değişim ve dönüşümle, kurumların uyum ve koordinasyonunu en güçlü şekilde temin ettik. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın, hiç kimse fitne ve fesat tohumlarının yeşereceği umuduna kapılmasın, hiç kimse kriz duasına çıkmasın, hiç kimse kaos ve çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları tarihte hiç görüşmemiş ölçüde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar."

    MİT krizi

    Recep Tayyip Erdoğan, yargı, emniyet, asker ve istihbaratın büyük bir koordinasyon içinde millet adına ve millet için özveriyle vazifelerini yerine getirdiklerini vurgulayarak, herhangi bir kurumu yıpratmanın, kurumlar arasında uyumsuzluk varmış gibi lanse etmenin, kaosa hizmet etmenin, ülkeye de millete de hayır getirmeyeceğini söyledi.

    Münferit hadiseleri abartanların, farklı mecralara sevk etmek isteyenlerin ne ülkeye ne de millete hizmet etmiş olmayacaklarını bilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Tam tersine bunlar Türkiye'nin hasımlarına, düşmanlarına hizmet etmiş, onların değirmenine su taşımış olurlar. Açık söylüyorum, ne devletin kurumları arasında ne de bu milletin evlatları arasında bir çatışma, bir husumet, anlaşmazlık yoktur ve olamaz. Bu ülkenin aydınlarını, yazarlarını, medyasını, özellikle de siyasetçilerini daha sağduyulu ve daha sorumlu davranmaya davet ediyorum. Sağduyuyu telkin etmek yerine, kışkırtmaya tercih edenler, millet önünde mahcup olurlar ve mahcup olacaklardır.

    Hükümetin, TBMM'nin tasarrufunu, sağduyulu girişimlerini, millet idaresini yücelten adımlarını farklı yerlere çekenler, millet huzurunda büyük utanç yaşarlar. Bizler, ülkemize, sevgi tohumları ekmenin, kardeşlik iklimi geliştirmenin mücadelesi içindeyiz. Hiçbir provokasyona, hiçbir tezgaha, hiç bir fitne girişimine fırsat vermeyiz, alet olmayız. Kimse AK Parti'yi gönülden seven kesimlerin gönül dünyasını kirletemez, samimiyetini zedeleyemez, kardeşlik dünyasını zehirleyemez. Bizler, basiretle, ferasetle, inanç ve muhabbetle yolumuza devam edeceğiz."

    Modern ve dindar bir gençlik

    Başbakan Erdoğan, bu ülkede geçmişte yapılan hataların millete ve ülkeye de çok ağır bedeller ödettiğini belirterek, bu bedellerin de tekrar tekrar ödenmesine, millete yeniden ağır faturalar ödetilmesine razı olmayacaklarını söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte onun için 'gençlik' diyoruz. İşte onun için en büyük yatırımı yeni nesillere, gençlere yapıyoruz. İyi eğitim almış, en modern altyapıya kavuşmuş, bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için tüm imkanları seferber ediyoruz. Dünya ile rekabet edebilen, dünyayı yakından takip eden, meselelere sahip çıkan, bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı ile alemleri gezen bir gençlik tahayyül ediyoruz.

    En önemlisi de milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde, dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlikten bahsediyorum.

    Ben şu anda Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'ndaki gençliği böyle bir gençlik olarak karşımda görüyorum. Türkiye'nin aydınlık gençliğini ve geleceğini bir daha selamlıyorum. AK Parti İstanbul gençliğini, sizin şahsınızda ülkemin tüm gençlerini muhabbetle selamlıyorum. İstanbul İl Gençlik Kollarının Kongresine başarılar diliyorum. Yeni görev alacak kardeşimize Allah yar ve yardımcısı olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow