hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Puşi" davasında tutukluluğa protesto

    Puşi davasında tutukluluğa protesto
    expand

    Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün, "terör örgütü PKK'ya üye olmak" suçundan tutuklu olarak yargılanması protesto edildi.

    İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül için, üniversitesinin önünde toplanan bir grup, Kırmızıgül ile ilgili iddianamenin de yazıldığı özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne yürüdü.

    Pankart açarak, çeşitli sloganlar atan grup, adliye binası önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Burada, grup adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cihan Kırmızıgül, 2 yıldır tutuklu. Tutuklu bulunduğu 2 yıl içerisinde arkadaşımız, sadece 7 kez hakim karşısına çıkabildi. Gizli tanık ifadelerine göre özgürlüğü elinden alınan, tutuklanan Cihan hakkındaki en önemli delil, taktığı puşiydi. Ancak bu gizli tanık, davanın 3. celsesinde, gördüğü şahsın Cihan olmadığını belirtti. Arkadaşımız buna rağmen hala tutuklu."

    Davada savcının Kırmızıgül için tahliye ve beraat talep etmesine rağmen, mahkemenin bu talebi reddettiği aktarılan açıklamada, özel yetkili mahkemelerin ve Terörle Mücadele Kanunu'nun (TCK) lağvedilmesi de istendi.

    Kırmızıgül'ün yargılandığı 'puşi' davası

    Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, "terör örgütü PKK'ya üye olmak" ve "mala zarar vermek" gibi suçlardan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanıyor.

    Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede Kırmızıgül'ün, bir markete PKK terör örgütü adına eylem yapmak amacıyla molotofkokteylli saldırıda bulunduğu, markette yangın çıktığı ve zarar oluştuğu, yüzünü puşiyle kapattığı, örgüt üyesi olarak tanınmamaya çalıştığı, örgütün eylemlerini benimseyip, organik yapısı içinde yer aldığı belirtilerek, Kırmızıgül'ün tüm bu suçlardan 19 ile 61,5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow