hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Kurultay için herşey hazır

    CHPde Kurultay için herşey hazır
    expand

    CHP'de 26 Şubat Pazar günü yapılacak 16. Olağanüstü Kurultay için hazırlık sürüyor. Kurultay nedeniyle Söğütözü'ndeki Genel Merkez binasına parti bayraklarıyla üzerinde "Büyük Demokrasi Şöleni" yazısı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunan büyük boy posterler asıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurultayın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu da pazar günü için hazırlanacak. Mavi, beyaz ve kırmızı renklerin hakim olacağı salonda konuşmaların yapılacağı platform oluşturulacak. Platformun yanlarına dev ekranlar yerleştirilirken, tribünler delege ve konuklar için hazırlanacak.

    CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nı izlemek için 92 kuruluştan 918 basın mensubu genel merkeze başvurdu. Salonun saha içinde basın mensupları için yerler oluşturulacak, ayrıca fuayede de çalışma alanları hazırlanacak.

    Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun bir gösteri sunacağı kurultay için kentin çeşitli yerlerine "Büyük Demokrasi Şöleni" yazılı afişler asıldı. Kurultaya, fikir ve sanat dünyası, sivil toplum örgütleriyle yabancı misyon
    temsilcileri de davet edildi.

    -33 olağan, 15 olağanüstü kurultay-

    CHP tarihinde, toplam 33 olağan ve 15 olağanüstü kurultay gerçekleştirildi. CHP'nin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün dışında İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal'ın ardından 33. Olağan Kurultay'da göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu bu görevi yürüten isimler oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -"Kavga, gürültü bekleyenlerin beklentisi boşa çıkacak"

    CHP'de art arda gerçekleştirilecek kurultayların hazırlıkları sürerken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin kuruluşundan bu yana temel dayanak noktasının delege ve örgüt yapısı olduğunu söyledi.

    Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın kendisini bulabildiği, temsil oranı yüksek, güçlü, dinamik ve demokrasi kültürünün hakim olduğu bir taban, CHP'yi bugünlere kadar ayakta tutmuştur, bundan sonra da yarınlarının teminatı olacaktır. 7'den 70'e tüm üyelerimiz demokrasi kültürü ve parti ilkelerine bağlılıkları neticesinde hem partimizin hem de ülkemizin geleceğini oluşturacaklardır. Bu kurultay, diğer tüm partilere örnek teşkil edecek bir demokrasi şöleni olacak ve neticede yine örnek bir tüzüğün oluşmasını sağlayacaktır. CHP değişimi kendi tüzüğü ile başlatıp bu süreci ülke için de işletecektir. Kendi tüzüğü demokratik olmayan bir partinin ülkeye demokrasiyi hakim kılması mümkün değildir."


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow