hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtirafçı Abdulkadir Aygan'ın iadesi isteniyor

    İtirafçı Abdulkadir Ayganın iadesi isteniyor
    expand

    16 sanıklı "JİTEM" davasında mahkeme heyeti, İsveç'te bulunduğu anlaşılan itirafçı Abdulkadir Aygan'ın iadesi için, iade talepnamesi düzenlenerek Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi kararını verdi.

    Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da aralarında bulunduğu 16 sanıklı "JİTEM" davasında mahkeme heyeti, İsveç'te bulunduğu anlaşılan itirafçı Abdulkadir Aygan'ın iadesi için, iade talepnamesi düzenlenerek Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi kararını verdi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti haklarında yakalama emri bulunan sanık Mahmut Yıldırım, Hacı Hasan, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emrinin devamı ile infazlarının beklenmesine, sanık Abdulkadir Aygan için çıkartılan gıyabi tutuklama kararının devamına karar verdi.

    İtirafçı Aygan'ın iadesini talep eden mahkeme heyeti, "İsveç ülkesinde bulunduğu anlaşılan sanık Abdulkadir Aygan'ın iadesi için, iade talepnamesi düzenlenerek Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi" kararını verdi.

    Davanın müdahil avukatlarından Tahir Elçi, daha önce sanık Yıldırım'ın kaçak statüsü ile kırmızı bültenle aranması için talepte bulunduklarını, bunun üzerine mahkeme heyetinin Yıldırım'ın Türkiye'de olup olmadığına ilişkin yazıların gelmesinden sonra taleplerinin düşünülmesi kararını verdiğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow