hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK ve ÖSYM'den 28 Şubat çıktı!

    YÖK ve ÖSYMden 28 Şubat çıktı
    expand

    28 Şubat soruşturmasında YÖK'ün 300 klasörlük fişleme belgesi ortaya çıktı. KPSS soruşturması kapsamında, YÖK ve ÖSYM'deki bilgisayarları inceleyen polis, bu belgelere ulaştı. 300 klasörlük belgeler 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılığa gönderildi.

    KPSS eğitim bilimleri sınavında kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, YÖK ve ÖSYM'deki bilgisayarların imajları kopyalanmış ve polis bu imajları incelemeye almıştı.

    Bu incelemeler sırasında, 28 Şubat'ta alınan MGK kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemek amacıyla kurulan Batı Çalışma Grubu'nun, YÖK'e gönderdiği bir yazıya ulaşıldı.

    Yazıda, o dönem üniversitelerde görev yapan birçok rektör, dekan ve öğretim görevlisi hakkında bilgi istendiği öğrenildi.

    Batı Çalışma Grubu'nun gönderdiği yazının yanı sıra 300 klasörlük fişleme belgeleri de bilgisayarlardaki incelemelerde ortaya çıktı.

    Polisin 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılığa bilgi vermesi üzerine, savcılık bu belgelerin özel bir ulakla kendisine gönderilmesini istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow