hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas Katliamı için "acil" çağrı

    Sivas Katliamı için acil çağrı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanları öldürenler zaman aşımından kurtulurlarsa bu doğru olmaz" dedi. TBMM Başkanlığı'na verdikleri kanun teklifini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Umarım sayın TBMM Başkanı bu kanun teklifini bir an önce ilgili komisyona aktarır" dedi.

    Kılıçdaroğlu, partisinin kadın kollarınca genel merkezde düzenlenen tiyatro etkinliğine gelişinde, gazetecilerin "Sivas olaylarına ilişkin davanın zaman aşımına uğraması" ile ilgili sorularını yanıtladı.

    Sivas davasının siyasal tarihte önemli bir yeri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin Sivas'ta yaşamını yitirenlerle ilgili olarak, onların uğradığı haksızlıkların unutulması ve zaman aşımına uğratılmasını beklemediğini ifade etti.

    Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Herkesin arzu ettiği adaletin gerçekleşmesidir. Adaletin gerçekleştiği bir toplumda huzur olur, karşılıklı güven olur, adalete saygı olur. Eğer bunlar
    olmazsa, adalet gerçekleşmezse, haksızlık yapanlar, zulüm yapanlar, insanları öldürenler zaman aşımından kurtulurlarsa bu doğru olmaz. İnsanlık tarihi açısında da doğru olmaz.

    Bu açıdan bizim arkadaşlarımızın TBMM Başkanlığına verdikleri bir kanun teklifi var. O kanun teklifinde bu tür olaylarda zaman aşımının olmaması isteniyor. Umarım sayın TBMM Başkanı bu kanun teklifini bir an önce ilgili komisyona aktarır ve zaman aşımı gerçekleşmeden önce bu kanun teklifi yasalaşmış olur ve Türkiye hukuk tarihinde de insan hakları bağlamında da önemli bir adım atmış olur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow