hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KCK iddianamesi hazırlandı

    KCK iddianamesi hazırlandı
    expand

    Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya ilişkin iddianameyi hazırladı. Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu, terör örgütüne yardım ve yataklıktan; Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise örgüt yöneticiliğiyle suçlanıyor.

    Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında hazırladığı iddianameyi özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

    Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik ilk soruşturma tamamlandı.

    Savcı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede Prof. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun aralarında bulunduğu 147’si tutuklu 193 şüpheli yer alıyor.

    2400 sayfalık iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin yaklaşık 150 ek delil klasörü bulunuyor

    İddianemede ‘terör örgütüne yardım ve yataklıkla’ suçlanan yayımcı Ragıp Zarakolu’nun 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor. ‘Terör örgütü yöneticisi olmak’ ile suçlanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

    "Siyaset Akademilerinin sorumlusu"

    Büşra Ersanlı’nın örgüt yöneticiliği ile suçlanmasının nedeni ise ‘BDP’nin siyaset akademisi’ oldu.

    İddianamede BDP’nin siyaset akademisinin terör örgütü PKK-KCK’nın güdümünde olduğu ve Ersanlı’nın bu siyaset akademilerinin sorumlusu olduğu belirtiliyor.

    KCK Yürütme Kurulu'nun üç üyesi lider

    İddianamede KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan’dan sonra gelen 3 kişilik ‘KCK yürütme kurulu’ üyesi anlatılıyor.

    İddianamede bu üç isimden biri olan Kudbettin Yazbaşı bir numaralı sanık olarak yer alıyor.

    KCK yürütme kurulu’ üyesi Ali Durç ise iddianamenin firari şüphelisi olarak iddianamede yer alırken, diğer yürütme kurulu üyesi Nihat Oğraş hakkında ise Haziran ayında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığı iddianamede anlatıldı.

    İddianamede terör örgütü KCK’nın İstanbul’daki yönetim kadrosunun yer aldığı, seçim sürecindeki molotoflu eylemlerin anlatıldığı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow