hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hac kayıtları başlıyor

    Hac kayıtları başlıyor
    expand

    Kutsal topraklara gidiş için kayıtlar 27 Mart Salı günü başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden derlediği bilgilere göre, 12 Nisan'a kadar sürecek kayıt işlemlerinde, 2011'de kuraya katılıp hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri otomatik yapılacak.

    Vatandaşlar, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden salı gününden itibaren kontrol edebilecek.

    Durumunda değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak işlemlerini yaptıracak.

    İlk defa kayıt yaptırmak isteyen hacı adayları, "Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, AKBANK" bankalarından birine 15 lira ön kayıt ücreti yatırdıktan sonra müracaatlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya müftülüklere yapabilecek.

    Kayıt yaptıran hacı adayları, durumlarını aynı internet adresinden kontrol edebilecek.

    Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka ekleyecek. Müftülükler de kayda aldıklara dilekçenin bir fotokopisini müracaat edene verecek.

    Müracaatlarda eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile hiçbir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde, engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile kuraya girme talepleri kabul edilecek.

    Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve kayıt ücreti de iade edilmeyecek.

    Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları da kabul edilmeyecek.

    Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girildiğini veya girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden kontrol edebilecek.

    Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar, bilgilerini ilgili müftülüklerden kayıt süresi içinde düzelttirebilecek.

    Hacı adayları, müracaat form dilekçesinde yer alan hac kategorilerinden durumuna uygun olanını, verilen fiyat ve süreyi de dikkate alarak mutlaka işaretleyecek.

    Konaklama türleri

    Hac konaklama türleri "Normal", "Müstakil" ve "Oda" tip şeklinde olacak.

    "Normal" tipte kadın ve erkekler ayrı ayrı odalarda olmak üzere her bir odada en fazla 5 kişi bir arada kalacak. Banyo ve tuvaletler ortak kullanılacak.

    Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecek.

    Bu hac tipinde tahmini fiyat aralığı 2 bin 730 ile 2 bin 850 euro arasında, kalış süresi ise 25-45 gün arasında olacak.

    "Müstakil" tipte banyo ve tuvaleti içinde bulunan odalarda tercihe göre 2 veya 3 kişi kalacak, sabah kahvaltısı ile akşam yemeği tabldot usulü verilecek.

    Bu hac tipinde tahmini fiyat aralığı 3 bin 950 ile 4 bin 990 euro arasında, kalış süresi ise 15-30 gün arasında olacak.

    "Otel" tipte banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda 2 veya talep halinde 3 kişi kalacak. Sözleşmeye göre açık büfe usulü ile 2 veya 3 öğün yemek verilebilecek.

    Bu hac tipinde 5 bin 750 eurodan başlayan ve üzerinde fiyatlar söz konusu iken yaklaşık kalış süresi 10-18 gün arasında olacak.

    Bu hac konaklama türlerinde, Harem'e mesafesi 1 kilometreden uzak konaklama yerlerine servis konulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow