hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas davasının gerekçeli kararı açıklandı

    Sivas davasının gerekçeli kararı açıklandı
    expand

    Sivas olayları davasının gerekçeli kararı açıklandı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında "Olayın insanlık suçu kabul edilmesi durumunda dahi sanıklar Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca ve Necmi Karaömeroğlu'nun mahkumiyetlerine yetecek, yeterli delil elde edilememiştir" denildi.

    Ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkında davanın 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine ilişkin kararının gerekçesi 44 sayfa.

    Gerekçeli kararda, sanıklar Cafer Erçakmak ve Yılmaz Bağ hakkındaki kamu davasının ölmeleri nedeniyle düşürülmesine karar verildiği belirtildi.

    Kararda, diğer sanıklarla ilgili ise "olayın insanlık suçu kabul edilmesi durumunda dahi mahkumiyetlerine yetecek, her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı ve yeterli delil elde edilemediği" belirtildi.

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde, sanıkların kamu görevlisi olmayıp, sivil oldukları vurgulandı, "Olaydaki eylemlerinin de asli olmadığı, feri şerik olarak değerlendirilebileceği anlaşılmıştır" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow